Лого Градски музеј Сомбор

Заштитна археолошка истраживања на регионалном путу Сивац — Стапар

Актуелним истраживањима и пројектом руководи Милица Христов, археолог Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин, у сарадњи са археолозима из Градског музеја Сомбор, Анђелком Путицом и Викторијом Узелац.

Ситуација на терену

У току су заштитна археолошка истраживања на регионалном путу Сивац — Стапар, која су у територијалној надлежности Градског музеја Сомбор. Актуелним истраживањима и пројектом руководи Милица Христов, археолог Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин, у сарадњи са археолозима из Градског музеја Сомбор, Анђелком Путицом и Викторијом Узелац. У циљу заједничке реализације овог обимног пројекта ангажовано је више колега археолога и студената архелогије и радника.

Ситуација на терену
Ситуација на терену

Захваљујемо се на подршци и разумевању градоначелнику Сомбора Антонију Ратковићу и Градској управи која је омогућила да несметано теку радови.

Детаљ с ископавања
Детаљ с ископавања

Дуж трасе пута на којој се спроводе Заштитна археолошка истраживања констатовано је 7 локалитета који хронолошки покривају периоде од енеолита до средњег века са преко 500 археолошких целина (објеката).

Детаљ с ископавања
Детаљ с ископавања

Ископавања нам пружају велик број нових података који ће допринети сагледавњу наше историје и археологије.

Детаљ с ископавања
Детаљ с ископавања
© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s