Лого Градски музеј Сомбор

Захвалница на значајној донацији апотеке

Апотека „Златни лав” донирала је Музеју значајне експонате, као и мобилијар који ће бити употребљен за излагање и чување музејских експоната.

Стојнице за чување препарата

Градски музеј Сомбор је крајем прошле године обрадовала значајна донација. Апотека „Златни лав”, која је однедавно у власништву компаније „Др Макс” (Dr. Max), донирала је значајне експонате, као и мобилијар који ће бити употребљен за излагање и чување музејских експоната.

Апотекарски прибор
Апотекарски прибор

Госпођа Весна Јовановић, бивша власница, поклонила је Музеју вредну колекцију апотекарских посуда, која обухвата преко осамдесет керамичких, дрвених и стаклених стојница за чување чврстих и течних препарата и лабораторијског прибора – авани, вагице, микроскоп… Богата колекција сакупљана је по целом свету, а највећи део је из наше земље. Најстарији предмети потичу са почетка двадесетог века. Колекција је уврштена у Етнолошку збирку Музеја.

Компанија „Др Макс” је поклонила комплетан мобилијар апотека из Париске и Спортске улице у Сомбору, као и из апотеке у Апатину. Вредност донације је око милион динара.

Апотека „Златни лав”
Апотека „Златни лав”

Градски музеј Сомбор захваљује се донаторима који су препознали значај наше установе културе и указали нам поверење да и даље чувамо културну баштину нашег града.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s