Лого Градски музеј Сомбор

Ускоро изложба „Нове аквизиције 2008 — 2022”

У сусрет прослави 140 година од оснивања Историјског друштва Бач–бодрошке жупаније приређујемо изложбу нових аквизиција Музеја. Свечано отварање је 27. октобра у 19 часова, а изложба ће трајати до 30. новембра.

Плакат изложбе

Након петнаест година у Градском музеју Сомбор — изложба нових аквизиција Музеја. На питање шта има ново у Музеју одговориће вам изложба Нове аквизиције 2008 — 2022. која је у припреми.

У сусрет обележавању значајног јубилеја за Градски музеј Сомбор, прослави 140 година од оснивања Историјског друштва Бач–бодрошке жупаније, а самим тим и музеолошке делатности у Сомбору, који нас очекује 2023. године, колектив Градског музеја Сомбор приредио је изложбу Нове аквизиције 2008 — 2022.

Изложба пружа увид у аквизиције Градског музеја Сомбор у протеклих петнаест година, обухвата предмете које је музеј у том периоду на различите начине прибавио и састоји се из седам целина од којих свака представља једно одељење Градског музеја Сомбор: археолошко и нумизматичко, историјско, етнолошко, ликовно, музејску библиотеку као и два депанданса историјског одељења, Спомен музеј Батинске битке и Музеј Подунавских Шваба.

Већи део изложених експоната никада до сада нису били јавно презентовани у оквиру музејских програма. Циљ ове изложбе је да путем музејских аквизиција скрене пажњу на основну музејску делатност — на формирање, константно допуњавање и чување музејских збирки. Знамо да све оно што богате музејске збирке садрже није увек доступно очима јавности, те је ова изложба јединствена прилика која ће посетиоце упознати са значајним делом онога што је у Градском музеју Сомбор ново, од 2008. до 2022.

Свечано отварање изложбе је у четвртак, 27. октобра у 19 часова, а изложба ће трајати до 30. новембра.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s