Лого Градски музеј Сомбор

Радионице и предавања у оквиру изложбе „Партизанка и Фрагонар”

Радионице и предавања намењене ученицима одржане у сарадњи са Средњом школом „Свети Сава” и „Уметничким студиом Сомбор”.

Радионица цртања портрета Јованке Броз

У оквиру изложбе Партизанка и Фрагонар — колекција слика Јованке Броз одржане су радионице и предавања намењене ученицима.

Мода као симбол идентитета Јованке Броз

Предавање и радионица под називом Мода као симбол идентитета Јованке Броз били су намењени ученицима Средње школе „Свети Сава”, смер техничари дизајна одеће. Предавање и радионицу држала је Невена Живадиновић Кусонић, кустос педагог нашег Музеја.

Ученички рад с радионице
Ученички рад с радионице
Ученички рад с радионице
Ученички рад с радионице

Јованка Броз имала је посебан стил облачења, који је представљао комбинацију југословенске и светске моде. Иако је њена одећа често остајала „безимена” неретко је била дело врхунских југословенских дизајнера, али и познатих париских модних брендова. Одевање прве даме било је демонстрација животног стила, али и пропагирање државне идеологије у социјализму.

Портрет Јованке Броз

У сарадњи са Уметничким студиом Сомбор реализована је радионица цртања портрета Јованке Броз.

Млади уметници обишли су изложбу Партизанка и Фрагонар — колекција слика Јованке Броз, а након обиласка изложбе у простору музејске библиотеке цртали су портрете Јованке Броз.

Ученички рад с радионице
Ученички рад с радионице
Ученички рад с радионице
Ученички рад с радионице

Сарадња нашег Музеја са Уметничким студиом Сомбор огледа се у низу заједнички реализованих радионица цртања и сликања, а ове године навршавамо пуних десет година сарадње.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s