Лого Градски музеј Сомбор

Представници ЦИК–а у Музеју

Гости Музеја били су представници Централног института за конзервацију (ЦИК), конзерватори Вељко Џигић и Данијела Јовановић. У оквиру посете договорена је будућа сарадња и учешће у пројекту Реорганизација музејских депоа (РЕ–ОРГ Србија).

Гости сомборског музеја били су представници Централног института за конзервацију (ЦИК) из Београда, конзерватори Вељко Џигић и Данијела Јовановић. Током посете отпочели смо рад на реализовању овогодишњих пројеката који су суфинансирани од стране Министарства за културу и информисање Републике Србије.

У оквиру посете договорена је будућа сарадња и учешће Градског музеја Сомбор у пројекту Централног института за конзервацију — Реорганизација музејских депоа. Пројекат Реорганизација музејских депоа (РЕ–ОРГ Србија) представља вишегодишњи пројекат који се на теоријски и практичан начин бави проблемима музејских депоа. Циљ радионице је сређивање простора депоа у складу са РЕ–ОРГ методом који су развили ИЦРОМ и УНЕСЦО, кроз побољшање приступачности и олакшавање коришћења збирки. Реализација пројекта планирана је за 2021. годину, а на радионици би учествовали музеалци из земље и региона.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s