Лого Градски музеј Сомбор

Вести

 1. Програми у Музеју почетком августа

  Позивница за изложбу

  Концерт Виктора Ђурића одржава се у Галерији савремене уметности 4. августа у 19 часова, а промоција књиге „Сабрана јела и исхрана породице Дунђерски у Кулпину почетком XX века” у дворишту музеја 5. августа у 18 часова.

 2. Промоција пројекта „Ватра, камен, земља”

  Позивница за изложбу

  Промоција пројекта „Ватра, камен, земља — реконструкција процеса израде предмета и калупа из бронзаног доба” одржава се у суботу, 5. јуна, од 10 часова, у дворишту Музеја. Отварање изложбе је у 12 часова.

 3. У сусрет музеју у Кули

  Детаљ с изложбе

  Изложба Градског музеја Сомбор поводом формирања Музејске збирке Народне библиотеке Кула биће одржана од 8. до 31. маја у Кули.

 4. „Музеји за 10” 2021.

  Плакат манифестације

  Отварање изложбе стрипа Миодрага Микице Ивановића у петак, 14. маја, у 18 часова, у оквиру програма програма „Шестог Сомборског интернационалног фестивала стрипа и фантастике”.

 5. Буњевци из збирке Градског музеја

  Позивница за изложбу

  Срдачно Вас позивамо, поводом Дана града Сомбора, на отварање изложбе „Буњевци из збирке Градског музеја Сомбор” 19. фебруара у 17 часова.

 6. Краљевска уметност Велимира Бате Жугића

  Магистар инж. Велимир Бата Жугић из Београда, рођени Сомборац, поклонио је Историјском одељењу Градског музеја Сомбор изузетно вредан легат историјске грађе за историју слободног зидарства у Србији и међународне сарадње са светским ложама.

 7. Нит снована 60 јесени у Сомбору

  Детаљ с изложбе

  На изложби таписерија „Нит снована 60 јесени” из Збирке „Атељеа 61” из Петроварадина, ауторке Јелене Ђорђевић и коаутора Чедомира Јаничића, у Галерији савремене  уметности, публика ће моћи да види 26 радова уметника различитих генерација и поетика и део који се односи на историјат Атељеа.

 8. Отворена манифестација „Дани египатске уметности”

  Отварање манифестације

  Амбасадор Египта у Београду његова екселенција Амр ел Гувејли отворио је манифестацију „Дани египатске уметности” изложбом „Шапат долине Нила” на којој су изложена 22 предмета из староегипатске збирке Музеја. Манифестација је отворена од 30. октобра до 15. новембра.

 9. Дани египатске уметности

  Позивница за изложбу

  Отварање манифестације „Дани египатске уметности” у Градском музеју Сомбор одржава се у петак, 30. октобра, са почетком у 18 часова. Манифестација ће трајати до 15. новембра.

 10. Сећање на мр Мирка Сотина кроз призму достигнућа

  Награде и признања мр Мирка Сотина

  Планинка Сотин рођ. Мајски, удовица знаменитог сомборског агронома, научног и друштвеног радника мр Мирка Сотина, поклонила је Музеју 36 предмета везаних за научни и друштвени ангажман свог покојног супруга, чије је деловање на пољу развоја пољопривреде у Војводини довело до унапређења процеса производње сунцокрета, кукуруза и пшенице.

 11. Представници ЦИК–а у Музеју

  Гости Музеја били су представници Централног института за конзервацију (ЦИК), конзерватори Вељко Џигић и Данијела Јовановић. У оквиру посете договорена је будућа сарадња и учешће у пројекту Реорганизација музејских депоа (РЕ–ОРГ Србија).

 12. Договорено одржавање Дана египатске културе

  Амр Алгувејл и Петер Мраковић

  Његова екселенција Амр Алгувејл, амбасадор Арапске Републике Египат посетио је 4. јула Градски музеј Сомбор. Као резултат његове посете договорено је одржавање летњег програма Дани египатске културе.

 13. Наставак сарадње с Музејом у Баји

  Обилазак отворених депоа Музеја у Баји у току радова

  Сарадња између Музеју „Тир Иштван” у Баји и Градског музеја Сомбор са циљем очувања културне баштине уз примену европских стандарда у музеолошкој пракси настављена је у оквиру данашње посете Мађарској.

 14. Праћење радова на реконструкцији Пијаце у „ланцима”

  Археолошка екипа документује налазе у већ ископаним рововима

  Због погрешних корака надлежних органа учињених током читавог процеса спровођења пројекта на реконструкцији Пијаце у „ланцима” нисмо добили јединствену прилику да обавимо истраживања заштитног карактера у делу града који је заштићено културно добро од великог значаја.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s