Лого Градски музеј Сомбор

Вести

 1. Болнички центар бр. 2 Сомбор

  Плакат изложбе

  Изложба која прати формирање санитетске установе у Сомбору пред Батинску битку, рад у њој и расформирање отвара се у четвртак, 21. октобра у 18 часова и трајаће до 15. новембра.

 2. Константин Костић — народни трибун 1918.

  Позивница за изложбу

  Гостујућа изложба Музеја присаједињења / Музеја Војводине из Новог Сада о Константину Костићу, једном од представника српског народа на Великој народној скупштини 1918. у Новом Саду, отворена од 30. септембра до 14. октобра.

 3. Трагови у 30 слика

  Позивница за изложбу

  Отварање изложбе „Трагови у 30 слика”, реализоване у сарадњи са Јеврејском општином Сомбор, одржава се 7. септембра у 19 часова.

 4. Изложба слика Ликовне колоније „Елан”

  Припрема изложбе

  Изложба „Мементо” посвећена преминулим сликарима, учесницима претходних колонија „Елана” отвара се у суботу, 21. августа у 19 часова. У исто време испред Музеја своје радове ће изложити и сликар Братислав Анђелковић — Бата.

 5. Програми у Музеју почетком августа

  Позивница за изложбу

  Концерт Виктора Ђурића одржава се у Галерији савремене уметности 4. августа у 19 часова, а промоција књиге „Сабрана јела и исхрана породице Дунђерски у Кулпину почетком XX века” у дворишту музеја 5. августа у 18 часова.

 6. Промоција пројекта „Ватра, камен, земља”

  Позивница за изложбу

  Промоција пројекта „Ватра, камен, земља — реконструкција процеса израде предмета и калупа из бронзаног доба” одржава се у суботу, 5. јуна, од 10 часова, у дворишту Музеја. Отварање изложбе је у 12 часова.

 7. У сусрет музеју у Кули

  Детаљ с изложбе

  Изложба Градског музеја Сомбор поводом формирања Музејске збирке Народне библиотеке Кула биће одржана од 8. до 31. маја у Кули.

 8. „Музеји за 10” 2021.

  Плакат манифестације

  Отварање изложбе стрипа Миодрага Микице Ивановића у петак, 14. маја, у 18 часова, у оквиру програма програма „Шестог Сомборског интернационалног фестивала стрипа и фантастике”.

 9. Буњевци из збирке Градског музеја

  Позивница за изложбу

  Срдачно Вас позивамо, поводом Дана града Сомбора, на отварање изложбе „Буњевци из збирке Градског музеја Сомбор” 19. фебруара у 17 часова.

 10. Краљевска уметност Велимира Бате Жугића

  Магистар инж. Велимир Бата Жугић из Београда, рођени Сомборац, поклонио је Историјском одељењу Градског музеја Сомбор изузетно вредан легат историјске грађе за историју слободног зидарства у Србији и међународне сарадње са светским ложама.

 11. Нит снована 60 јесени у Сомбору

  Детаљ с изложбе

  На изложби таписерија „Нит снована 60 јесени” из Збирке „Атељеа 61” из Петроварадина, ауторке Јелене Ђорђевић и коаутора Чедомира Јаничића, у Галерији савремене  уметности, публика ће моћи да види 26 радова уметника различитих генерација и поетика и део који се односи на историјат Атељеа.

 12. Отворена манифестација „Дани египатске уметности”

  Отварање манифестације

  Амбасадор Египта у Београду његова екселенција Амр ел Гувејли отворио је манифестацију „Дани египатске уметности” изложбом „Шапат долине Нила” на којој су изложена 22 предмета из староегипатске збирке Музеја. Манифестација је отворена од 30. октобра до 15. новембра.

 13. Дани египатске уметности

  Позивница за изложбу

  Отварање манифестације „Дани египатске уметности” у Градском музеју Сомбор одржава се у петак, 30. октобра, са почетком у 18 часова. Манифестација ће трајати до 15. новембра.

 14. Сећање на мр Мирка Сотина кроз призму достигнућа

  Награде и признања мр Мирка Сотина

  Планинка Сотин рођ. Мајски, удовица знаменитог сомборског агронома, научног и друштвеног радника мр Мирка Сотина, поклонила је Музеју 36 предмета везаних за научни и друштвени ангажман свог покојног супруга, чије је деловање на пољу развоја пољопривреде у Војводини довело до унапређења процеса производње сунцокрета, кукуруза и пшенице.

 15. Представници ЦИК–а у Музеју

  Гости Музеја били су представници Централног института за конзервацију (ЦИК), конзерватори Вељко Џигић и Данијела Јовановић. У оквиру посете договорена је будућа сарадња и учешће у пројекту Реорганизација музејских депоа (РЕ–ОРГ Србија).

© 2004—2023 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s