Лого Градски музеј Сомбор

Вести

 1. Заштитна археолошка истраживања на регионалном путу Сивац — Стапар

  Ситуација на терену

  Актуелним истраживањима и пројектом руководи Милица Христов, археолог Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин, у сарадњи са археолозима из Градског музеја Сомбор, Анђелком Путицом и Викторијом Узелац.

 2. Отворена изложба „Одјеци генија”

  Отварање изложбе

  Изложба поводом 10. јулу, Дану науке у Републици Србији и дану рођења Николе Тесле укључује графике/сериграфије из мапе „Омаж Николи Тесли” из легата Велимира Бате Жугића.

 3. Летње радно време

  Музеј ће током јула и августа за посетиоце бити отворен радним данима, осим понедељка, од 8 до 14 и од 17 до 21, а викендом од 9 до 13.

 4. Филмски и дијалошки програм „Амнезија”

  Плакат програма

  У оквиру програма у Музеју Подунавских Шваба 7. јула од 19 и 30 биће приказане пројекције филмова „Припадност” редитељке Тее Лукач и „Далеко од прошлости” редитељке Никол Фоелстерл.

 5. Промоција књиге Димитрија Големовића

  Плакат за промоцију књиге

  На промоцији књиге „Свака птица својим гласом пева” у Градском музеју 17. јуна у 18 часова, поред аутора, говори проф. др Весна Ивков, а примере песама из књиге представљају певачке групе из Сомбора.

 6. Изложба поводом 50 година Друштва конзерватора Србије

  Плакат изложбе

  Свечано отварање изложбе „50 за 50 — Они су нас учили” биће уприличено у четвртак, 2. јуна, са почетком у 19 часова. Поставку чини 50 фотографија истакнутих конзерватора — уметничких портрета или кадрова из радних и приватних ситуација.

 7. Одржан програм „Музеј у мом дому”

  Програм „Музеј у мом дому”

  Ове године наши гости / домаћини су били: Евгенија Васић, наша суграђанка руског порекла, Синиша Стричевић, чувени сомборски новинар и Золтан Радић, сликар, мултимедијални уметник и музичар.

 8. Музеј у мом дому 2022.

  Програм „Музеј у мом дому” из 2017.

  Програм који је део сталне понуде Музеја од 2017. у оквиру манифестације „Музеји за 10”, одржаће се у четвртак, 19. маја од 11 до 13 часова.

 9. Посебни програми током манифестације Музеји за 10

  Лого манифестације Музеји за 10

  Током седам дана, од 14. до 20. маја у оквиру обележавања Међународног дана музеја, Европске ноћи музеја и Националне недеље музеја, посетиоци ће моћи да присуствују и узму учешће у посебним програмима.

 10. Вредни поклони Ликовном одељењу

  Гргур Станојевић, Портрет др Слободана Купусаревића, 1941, оловка на хартији

  Ликовно одељење Градског музеја Сомбор недавно је добило два вредна поклона: рад Владимира Томића под називом „20W40W65W” и цртеж Гргура Станојевића „Портрет др Слободана Купусаревића”.

 11. Захвалница Музејског друштва Србије

  Захвалница Музејског друштва Србије

  На редовној скупштини Музејског друштва Србије, одржаној у петак 8. априла, у Етнографском музеју у Београду, додељена захвалница је додељена и Градском музеју Сомбор за сарадњу и остваривање програмских активности Друштва и промовисање музејске делатности.

 12. Град као песма

  Плакат изложбе

  Изложба поводом предстојеће прославе Дана Града Сомбора, биће свечано отварена у четвртак, 17. фебруара, у 11 часова, у Галерији за тематске изложбе Градског музеја Сомбор.

 13. Конференција Секције музејских педагога МДС–а у Сомбору

  Плакат конференције

  У организацији Секције музејских педагога Музејског друштва Србије, у Сомбору ће 18. и 19. новембра бити одржана дводневна конференција на тему музејских посетилаца као кључних актера у музејском окружењу. Домаћин је Градски музеј Сомбор.

© 2004—2023 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s