Лого Градски музеј Сомбор

Вести

 1. Изложба „Векови сомборског венца”

  Плакат изложбе

  Изложба је плод сарадње Градског музеја Сомбор и Историјског архива Сомбор. На изложби ће бити приказани оригинални архитектонски планови, карте, тлоцрти изградње или адаптације познатих сомборских зграда и скице рађене руком из архивских фондова.

 2. Радно време за празнике

  Градски музеј Сомбор, Музеј Подунавских Шваба и Музеј Батинске битке неће бити отворени 1, 2, 3, 7. и 8. јануара. У суботу, 31. децембра радиће од 9 до 13 сати, а у петак, 6. јануара од 8 до 12. Музеји ће у јануару током недеље бити отворени за посетиоце од 8 до 14 сати, а викендом, као досада, од 9 до 13.

 3. In memoriam Зоран Стошић Врањски (1936 — 2022)

  Зоран Стошић Врањски у Музеју с децом

  Његовој породици: супрузи Вери, сину Александру, снахи Јасмини и унуци Теодори, као и родбини и пријатељима, Градски музеј Сомбор упућује најдубље саучешће.

 4. Отворена изложба „Позориште у изградњи”

  Плакат изложбе

  Изложбу је 25. новембра свечано отворила управница Народног позоришта Сомбор Бојана Ковачевић. О изложеним оригиналним нацртима зграде сомборског театра из 1879. године говорила је историчарка Ивана Декић.

 5. Градски музеј Сомбор у Темишвару

  Давид Фирањ, Анита Стојаков, Тијана Пештерац (Музеј Војводине) и Андреј Милин (Музеј Банатског села)

  Представници Градског музеја Сомбор и Града Сомбора су 24. и 25. новембра у Темишвару учествовали на Међународном научном скупу „Меморија румунског села” у организацији Музеја Банатског села.

 6. Изложба „Позориште у изградњи”

  Плакат изложбе

  Изложба поводом обележавања престижног јубилеја, 140 година театра у Сомбору, биће отворена 25. новембра у 19 и 30, у фоајеу Народног позоришта Сомбор.

 7. Курс фотографије у Музеју

  Душан Козодеровић

  Курс је реализован у сарадњи са Фото кино и видео клубом „Рада Крстић”. Предавачи су били: Душан Козодеровић и Роберт Амбруш, а сарадник током практичног дела курса био је Фрања Менрат.

 8. Сарадња с Музејом банатског села у Темишвару

  Дорел Микле, Давид Фирањ, Бранкица Ћурчић и Андреј Милин

  Директор Музеја банатског села Дорел Микле и директор Градског музеја Сомбор Давид Фирањ постигли су договор о потписивању споразума о сарадњи са циљем реализовања пројеката од заједничког интереса.

 9. Сарадња с Покрајинским заводом за заштиту споменика културе и Педагошким факултетом

  Студенти Педагошког факултета Сомбор

  Наш Музеј је 27. октобра био домаћин студентима Педагошког факултета из Сомбора, учесницима пројекта Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин под називом Истраживање, едукација и промоција наслеђа кроз израду Елабората допуне одлуке Просторно културно историјских целина Апатина и Сомбора.

 10. Отворена изложба „Нове аквизиције 2008 — 2022”

  Анита Стојаков

  Изложбу је званично отворила чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков. Директор Давид Фирањ најсрдачније се захвалио свим дародавцима који су делиће своје прошлости поклонили Музеју.

 11. Ускоро изложба „Нове аквизиције 2008 — 2022”

  Плакат изложбе

  У сусрет прослави 140 година од оснивања Историјског друштва Бач–бодрошке жупаније приређујемо изложбу нових аквизиција Музеја. Свечано отварање је 27. октобра у 19 часова, а изложба ће трајати до 30. новембра.

 12. Изложба фотографија Аугустина Јуриге

  Плакат изложбе

  Изложба фотографија „Лица Бачке” познатог суботичког фотографа Аугустина Јуриге биће отворена у Градском музеју Сомбор у четвртак, 1. септембра у 19 часова и трајаће до 15. септембра.

© 2004—2023 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s