Лого Градски музеј Сомбор

Отворена изложба „Партизанка и Фрагонар”

Изложба у сарадњи Галерије Матице српске и Музеја Југославије отворена је у четвртак, 23. марта, а трајаће до 26. априла. Поставка обухвата дела ликовне уметности, личне предмете, фотографије, дела примењене уметности и намештај из куће Јованке Броз.

Отварање изложбе

Изложба Партизанка и Фрагонар — колекција слика Јованке Броз аутора Ане Панић из Музеја Југославије и мср Николе Ивановића из Галерије Матице српске заједнички је продукциони подухват Галерије Матице српске и Музеја Југославије и прва је од две значајне овогодишње гостујуће изложбе у нашем музеју, која посебно употпуњује програм обележавања нашег јубилеја — 140 година од формирања првих музејских збирки и почетака музејске делатности у Сомбору.

Слика Јованке Броз
Слика Јованке Броз

Поставка обухвата дела ликовне уметности, личне предмете, фотографије, дела примењене уметности и неколико комада намештаја из куће у којој је Јованка Броз живела након смрти Јосипа Броза. Разноликост ове колекције огледало је Јованкине личности, њених јавних и приватних улога.

Отварање изложбе
Отварање изложбе

Присутнима су се обратили директор Градског музеја Сомбор мср Давид Фирањ, директорка Музеја Југославије др Неда Кнежевић, управница Галерије Матице српске др Тијана Палковљевић Бугарски, један од аутора изложбе мср Никола Ивановић. Док је изложбу свечано отворила Анита Стојаков чланица Градског већа за област културе и образовања.

Детаљ с изложбе
Детаљ с изложбе

Изложба ће бити отворена до 26. априла. Цена улазнице на изложбу је 300 динара, док цена са попустом за пензионере, студенте и ђаке износи 150 динара. Уз куповину улазнице за изложбу по овој цени имаћете и могућност обиласка сталне поставке Градског музеја Сомбор.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s