Лого Градски музеј Сомбор

Отворена изложба „Нове аквизиције 2008 — 2022”

Изложбу је званично отворила чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков. Директор Давид Фирањ најсрдачније се захвалио свим дародавцима који су делиће своје прошлости поклонили Музеју.

Анита Стојаков

У Градском музеју Сомбор у четвртак, 27. септембра свечано је отворена изложба Нове аквизиције 2008 — 2022

Изложба пружа увид у аквизиције Градског музеја Сомбор у протеклих петнаест година, обухвата предмете које је Музеј у том периоду на различите начине прибавио и састоји се из седам целина од којих свака представља једно одељење Градског музеја Сомбор: археолошко и нумизматичко, историјско, етнолошко, ликовно, музејску библиотеку, као и два депанданса историјског одељења, Спомен музеј Батинске битке и Музеј Подунавских Шваба.

Изложбене просторије
Изложбене просторије

Изложбу је званично отворила чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков захваливши се свим кустосима који су учествовали и целом тиму Градског музеја на томе што су приредили ову значајну изложбу, а испред колектива Градског музеја Сомбор директор Давид Фирањ најсрдачније се захвалио свим дародавцима који су делиће своје прошлости поклонили Музеју, месту које чува сећање нашег града и преноси га долазећим генерацијама.

Свечано отварање изложбе
Свечано отварање изложбе

Већи део изложених експоната никада до сада нису били јавно презентовани у оквиру музејских програма, а сви заинтересовани могу да посете изложбу до 30. новембра. Током трајања изложбе Градски музеј организоваће и неколико пратећих програма.

© 2004—2023 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s