Лого Градски музеј Сомбор

Одржана промоција монографије „Круг живота и смрти: Каталог прстења из средњовековне археолошке збирке Градског музеја Сомбор”

У нашем Музеју је 21. марта одржана промоција монографије чији је аутор Викторија Узелац, виши кустос археолог.

Марко Алексић, Дивна Гачић, Викторија Узелац и Александра Радивојевић

21. марта је у нашем Музеју одржана промоција монографије Круг живота и смрти: Каталог прстења из средњовековне археолошке збирке Градског музеја Сомбор чији је аутор Викторија Узелац, виши кустос археолог.

Поред ауторке о значају ове монографије са музеолошког становишта говорила је Дивна Гачић, музејски саветник археолог музеја Града Новог Сада, док су о изазовима и раду на дизајну монографије говорили Александра Радивојевић и Марко Алексић (Ayako Studio).

Ово ново двојезично издање Градског музеја Сомбор пружа приказ веома бројног, типолошки и хронолошки разноврсног прстења, са различитих локалитета, које поседује археолошка средњовековна збирка Градског музеја Сомбор.

Промоција монографије
Промоција монографије

У оквиру студијске археолошке изложбе Градског музеја Сомбор била је представљена и мања целина Круг живота и смрти — прстење из средњовековне археолошке збирке Градског музеја Сомбор која је овим промотивним и добро опремљеним издањем употпуњена на најбољи начин.

Монографија је одштампана средствима Министарства културе Републике Србије на конкурсу из области откривања, прикупљања, истраживања, документовања, проучавања, вредновања, заштите, очувања, представљања, интерпретације, коришћења и управљања музејским наслеђем у 2023. години.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s