Лого Градски музеј Сомбор

Краљевска уметност Велимира Бате Жугића

Магистар инж. Велимир Бата Жугић из Београда, рођени Сомборац, поклонио је Историјском одељењу Градског музеја Сомбор изузетно вредан легат историјске грађе за историју слободног зидарства у Србији и међународне сарадње са светским ложама.

Магистар инж. Велимир Бата ЖугићVelimir Bata Žugić из Београда, рођени Сомборац, поклонио је Историјском одељењу Градског музеја Сомбор изузетно вредан легат историјске грађе за историју слободног зидарства у Србији и међународне сарадње са светским ложама. Ова несвакидашња грађа расветљава лично ангажовање легатора Велимира Бате Жугића у Регуларној великој ложи Србије (РВЛС) и његовим међународним активностима у светском Слободном зидарству (СЗ). Разноврсност и обједињеност уступљене грађе је исказана већ и у имену легата, који се по легаторовој жељи зове „Мој живот у краљевској уметности”.

Градски музеј Сомбор најтоплије захваљује господину Жугићу на жељи и одлуци да његов родни град поседује редак и значајан легат који ће обогатити културну баштину града.

© 2004—2023 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s