Лого Градски музеј Сомбор

Конференција Секције музејских педагога МДС–а у Сомбору

У организацији Секције музејских педагога Музејског друштва Србије, у Сомбору ће 18. и 19. новембра бити одржана дводневна конференција на тему музејских посетилаца као кључних актера у музејском окружењу. Домаћин је Градски музеј Сомбор.

Плакат конференције

Секција музејских педагога Музеjског друштва Србије организује дводневну међународну конференцију под називом Музејски посетилац: гост, партнер, пријатељ. Конференција има за циљ да окупи музејске едукаторе и друге стручњаке који свакодневно у свом раду комуницирају са посетиоцима различитих профила и омогући им излагање на тему музејских посетилаца као кључних актера у музејском окружењу. Датум одржавања конференције је 18. и 19. новембар, а домаћин је Градски музеј Сомбор.

Неизоставна карика у функционисању савременог музеја је његова публика. Музеји су променили приступ својим посетиоцима трансформишући их из категорије публике која пасивно конзумира музејске садржаје у категорију активних учесника у музејском животу. Ко су људи због којих музеј отварамо недељом, због којих креирамо посебне програме, унајмљујемо додатно особље, продужавамо радно време, прилагођавамо се њиховим потребама и интересовањима, људи које повремено испитујемо, а њихове одговоре уважавамо, људи које свакодневно бројимо и њихову посету евидентирамо — питања су на које ће конференција да покуша да донесе одговоре.

Програм конференције

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s