Лого Градски музеј Сомбор

Градски музеј Сомбор у Темишвару

Представници Градског музеја Сомбор и Града Сомбора су 24. и 25. новембра у Темишвару учествовали на Међународном научном скупу „Меморија румунског села” у организацији Музеја Банатског села.

Давид Фирањ, Анита Стојаков, Тијана Пештерац (Музеј Војводине) и Андреј Милин (Музеј Банатског села)

Представници Градског музеја Сомбор и Града Сомбора су учествовали на Међународном научном скупу Меморија румунског села у организацији Музеја Банатског села у Темишвару. Скуп је било одржан 24. и 25. новембра у хотелу Лидо у Темишвару.

Бранкица Ћурчић
Бранкица Ћурчић

У оквиру музеографске секције излагање о делатности Градског музеја Сомбор имала је Бранкица Ћурчић, кустоскиња историчарка уметности, организаторка музејских активности у нашем Музеју, док је у оквиру етнолошке секције излагање о сомборском убрађају имала Љубица Бачић, виши кустос етнолог и антрополог Градског музеја Сомбор.

Љубица Бачић
Љубица Бачић

Директор Градског музеја Сомбор Давид Фирањ и градска већница за културу и образовање Анита Стојаков поздравили су присутне и говорили о предстојећој сарадњи Градског музеја Сомбор и Музеја Банатског села у Темишвару чија реализација нас очекује на јесен 2023. године, у години када ће Темишвар понети титулу Европске престонице културе.

Давид Фирањ
Давид Фирањ
© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s