Лого Градски музеј Сомбор

Едукативне радионице у оквиру изложбе „Колекција Павла Бељанског (поново) у Сомбору”

У оквиру актуелне изложбе приређујемо едукативне радионице за најмлађе: „Гледај, уживај, научи!” и „У ритму музеја”. Учешће је могуће уз обавезну најаву и договор термина путем е–поште.

Слика Милана Коњовића из Колекције Павла Бељанског

Програм:

Гледај, уживај, научи! — разговори о уметности и дидактичке игре у оквиру изложбе

Најмлађи посетиоци музеја биће у прилици да се кроз разговоре са кустосима и дидактичке игре упознају са колекцијом Павла Бељанског, уметницима чија дела чине ову колекцију али и са пријатељским и пословним везама Павла Бељанског и два Сомборца,  Милана Коњовића и Вељка Петровића. Поред тога, учесници ће имати прилику да се упознају са појмом модерно и модерне уметности, те начинима гледања самих изложених дела. Радионице/стручна вођења кроз изложбу намењена су деци основношколског и средњешколског узраста и подложна су прилагођавању наставном плану и програму, у претходној консултацији кустоса и учитеља/наставника/професора.

Неопходно је најавити се најмање пет дана унапред и договорити термин вођења путем е–поште на: info@gms.rs.

Плакат за радионицу „У ритму музеја”
Плакат за радионицу „У ритму музеја”

У ритму музеја — колекција Павла Бељанског у стрипу

Упознајмо детаље из живота Павла Бељанског и настанка ове колекције, упознајмо се са причом о дародавцу, његовом сакупљању и даривању уметничке збирке кроз приче у стрипу чији је аутор Милица Орловић Чобанов, виши кустос Спомен–збирке Павла Бељанског.

Неопходно је најавити се најмање три дана унапред и заказати свој термин за радионицу путем е–поште на: info@gms.rs. Градски музеј Сомбор обезбеђује неопходан дидактички материјал, учеснике молимо да са собом понесу прибор и блок за писање/цртање.

© 2004—2023 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s