Лого Градски музеј Сомбор

Вести

 1. Осамдесет година Малог принца

  Банер изложбе

  Изложбу, која се отвара 1. септембра у 19 часова, чине књиге „Мали принц”, преко сто различитих издања из приватне колекције Жане Гњатовић и дечији радови настали током радионица „Лето са Малим принцом”.

 2. Отворена изложба „Покушаји еманципације: осамдесете”

  Отварање изложбе

  Изложба „Покушаји еманципације: осамдесете — Radics Zoltán — Драган Ракић — Драган Пантић” отворена је 27. јула перформансом „Отварање (Опет!)” на зеленом платоу испред Музеја. Након перформанса, Золтан Радић је у простору изложбе извео „Hommage Нама & Вама”.

 3. Изложба „Покушаји еманципације: осамдесете”

  Плакат изложбе

  Отварање изложбе „Покушаји еманципације: осамдесете — Radics Zoltán — Драган Ракић — Драган Пантић” је у четвртак, 27. јула у 20 часова на Тргу Републике, на зеленом платоу испред Градског музеја Сомбор.

 4. Позив потомцима учесника Батинске битке

  Корица књиге

  Позивамо потомке учесника Батинске битке да са кустосима музеја поделе сећања својих предака ради писања наставка књиге „Младост Војводине у Батинској бици”.

 5. Летње радно време музеја

  Градски музеј Сомбор

  Градски музеј Сомбор и Музеј Подунавских Шваба ће током јула и августа бити отворени радним данима (осим понедељка) од 8 до 14 часова и од 17 до 21 час, а викендом од 9 до 13 часова. Радно време Музеја Батинске битке радним данима је од 9 до 13 часова и од 14 до 19 часова.

 6. Трибина из два угла

  Плакат трибине

  Трибина из два угла „Седам врста љубави”, у оквиру 31. Позоришног маратона, на којој учествују Вида Огњеновић и Михајло Пантић биће одржана 9. јуна у 17 часова у Галерији савремене уметности.

 7. Одржан годишњи скуп Српског археолошког друштва

  Скупштина Српског археолошког друштва

  За време скупа, којем је од 25. до 27. маја домаћин био Градски музеј Сомбор, одржана је XLVI Скупштина Српског археолошког друштва и отварена изложбе „Круг живота и смрти — анализе другачијих перспектива”.

 8. Отворена изложба „Партизанка и Фрагонар”

  Отварање изложбе

  Изложба у сарадњи Галерије Матице српске и Музеја Југославије отворена је у четвртак, 23. марта, а трајаће до 26. априла. Поставка обухвата дела ликовне уметности, личне предмете, фотографије, дела примењене уметности и намештај из куће Јованке Броз.

© 2004—2023 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s