Лого Градски музеј Сомбор

Вести

 1. Најава изложбе „Шетња Главним сокаком”

  Плакат изложбе

  Поводом Дана града Сомбора, у суботу, 17. фебруара у 11 часова у Музеју Подунавских Шваба, депандансу Градског музеја Сомбор, биће отворена изложба „Шетња Главним сокаком”.

 2. Радно време музеја током јануара

  Радно време

  Током јануара Градски музеј Сомбор и Музеј Подунавских Шваба ће бити отворени за посетиоце од уторка до петка од 8 до 14 и викендом од 9 до 13 часова. Субота и недеља, 6. и 7. јануар су нерадни дани.

 3. Промоција археолошког локалитета Магарећи млин

  Лого пројекта

  Промоција са резултатима досадашњих истраживања биће одржана у уторак, 26. децембра у 18 часова у Галерији савремене уметности. На промоцији ће говорити: Кристина Пенезић из института „Биосенс”, др Ивана Живаљевић, доцент на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, Анђелка Путица и Викторија Узелац, виши кустоси археолози.

 4. Изложба „Од злочина магије до уметности фармације”

  Плакат изложбе

  У петак, 15. децембра у 13 часова биће отворена изложба „Од злочина магије до уметности фармације — A magiae crimine ad artem pharmaciae”, последња у низу изложби којом Музеј обележава свој велики јубилеј — 140 година музејске делатности у Сомбору.

 5. Бесплатан курс веза за жене

  Курс веза за жене

  У четвртак, 30. новембра, од 16 до 18 часова, поводом 16 Дана активизма против насиља над женама Музеј организује курс веза за жене.

 6. Едукативне радионице у оквиру изложбе „Колекција Павла Бељанског (поново) у Сомбору”

  Слика Милана Коњовића из Колекције Павла Бељанског

  У оквиру актуелне изложбе приређујемо едукативне радионице за најмлађе: „Гледај, уживај, научи!” и „У ритму музеја”. Учешће је могуће уз обавезну најаву и договор термина путем е–поште.

 7. О „Магарећем млину” поводом дана археологије

  Екипа истраживача

  Поводом међународног дана археологије, који се ове године обележава 21. октобра, подсећамо на актуелни пројекат Градског музеја, „Последњи ловци и први земљорадници Бачке: археолошка истраживања на локалитету Магарећи млин”.

 8. Резултати археолошких истраживања на локалитету „Магарећи млин” представљени су на прес–конференцији у Апатину

  Конференција за новинаре у Апатину

  У Апатину је 12. октобра одржана прес–конференција на којој су представљени резултати археолошких истраживања која су у току на локалитету „Магарећи млин”. На овом вишеслојном локалитету који је удаљен 4,5 километара од Апатина пронађени су налази који датирају од мезолита до средњег века.

 9. „Ватрогасци, позор!” у Музеју Подунавских Шваба

  Плакат изложбе

  Изложба, чије отварање је у четвртак, 5. октобра у 18 часова, враћа нас у време оснивања и развоја Добровољних ватрогасних друштава у Сомбору и околним местима западне Бачке од средине XIX до средине XX века.

 10. Осамдесет година Малог принца

  Банер изложбе

  Изложбу, која се отвара 1. септембра у 19 часова, чине књиге „Мали принц”, преко сто различитих издања из приватне колекције Жане Гњатовић и дечији радови настали током радионица „Лето са Малим принцом”.

 11. Отворена изложба „Покушаји еманципације: осамдесете”

  Отварање изложбе

  Изложба „Покушаји еманципације: осамдесете — Radics Zoltán — Драган Ракић — Драган Пантић” отворена је 27. јула перформансом „Отварање (Опет!)” на зеленом платоу испред Музеја. Након перформанса, Золтан Радић је у простору изложбе извео „Hommage Нама & Вама”.

 12. Изложба „Покушаји еманципације: осамдесете”

  Плакат изложбе

  Отварање изложбе „Покушаји еманципације: осамдесете — Radics Zoltán — Драган Ракић — Драган Пантић” је у четвртак, 27. јула у 20 часова на Тргу Републике, на зеленом платоу испред Градског музеја Сомбор.

 13. Позив потомцима учесника Батинске битке

  Корица књиге

  Позивамо потомке учесника Батинске битке да са кустосима музеја поделе сећања својих предака ради писања наставка књиге „Младост Војводине у Батинској бици”.

 14. Летње радно време музеја

  Градски музеј Сомбор

  Градски музеј Сомбор и Музеј Подунавских Шваба ће током јула и августа бити отворени радним данима (осим понедељка) од 8 до 14 часова и од 17 до 21 час, а викендом од 9 до 13 часова. Радно време Музеја Батинске битке радним данима је од 9 до 13 часова и од 14 до 19 часова.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s