Лого Градски музеј Сомбор

Вести

 1. Градски музеј Сомбор у Темишвару

  Давид Фирањ, Анита Стојаков, Тијана Пештерац (Музеј Војводине) и Андреј Милин (Музеј Банатског села)

  Представници Градског музеја Сомбор и Града Сомбора су 24. и 25. новембра у Темишвару учествовали на Међународном научном скупу „Меморија румунског села” у организацији Музеја Банатског села.

 2. Изложба „Позориште у изградњи”

  Плакат изложбе

  Изложба поводом обележавања престижног јубилеја, 140 година театра у Сомбору, биће отворена 25. новембра у 19 и 30, у фоајеу Народног позоришта Сомбор.

 3. Курс фотографије у Музеју

  Душан Козодеровић

  Курс је реализован у сарадњи са Фото кино и видео клубом „Рада Крстић”. Предавачи су били: Душан Козодеровић и Роберт Амбруш, а сарадник током практичног дела курса био је Фрања Менрат.

 4. Сарадња с Музејом банатског села у Темишвару

  Дорел Микле, Давид Фирањ, Бранкица Ћурчић и Андреј Милин

  Директор Музеја банатског села Дорел Микле и директор Градског музеја Сомбор Давид Фирањ постигли су договор о потписивању споразума о сарадњи са циљем реализовања пројеката од заједничког интереса.

 5. Сарадња с Покрајинским заводом за заштиту споменика културе и Педагошким факултетом

  Студенти Педагошког факултета Сомбор

  Наш Музеј је 27. октобра био домаћин студентима Педагошког факултета из Сомбора, учесницима пројекта Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин под називом Истраживање, едукација и промоција наслеђа кроз израду Елабората допуне одлуке Просторно културно историјских целина Апатина и Сомбора.

 6. Отворена изложба „Нове аквизиције 2008 — 2022”

  Анита Стојаков

  Изложбу је званично отворила чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков. Директор Давид Фирањ најсрдачније се захвалио свим дародавцима који су делиће своје прошлости поклонили Музеју.

 7. Ускоро изложба „Нове аквизиције 2008 — 2022”

  Плакат изложбе

  У сусрет прослави 140 година од оснивања Историјског друштва Бач–бодрошке жупаније приређујемо изложбу нових аквизиција Музеја. Свечано отварање је 27. октобра у 19 часова, а изложба ће трајати до 30. новембра.

 8. Изложба фотографија Аугустина Јуриге

  Плакат изложбе

  Изложба фотографија „Лица Бачке” познатог суботичког фотографа Аугустина Јуриге биће отворена у Градском музеју Сомбор у четвртак, 1. септембра у 19 часова и трајаће до 15. септембра.

 9. Заштитна археолошка истраживања на регионалном путу Сивац — Стапар

  Ситуација на терену

  Актуелним истраживањима и пројектом руководи Милица Христов, археолог Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин, у сарадњи са археолозима из Градског музеја Сомбор, Анђелком Путицом и Викторијом Узелац.

 10. Отворена изложба „Одјеци генија”

  Отварање изложбе

  Изложба поводом 10. јулу, Дану науке у Републици Србији и дану рођења Николе Тесле укључује графике/сериграфије из мапе „Омаж Николи Тесли” из легата Велимира Бате Жугића.

 11. Летње радно време

  Музеј ће током јула и августа за посетиоце бити отворен радним данима, осим понедељка, од 8 до 14 и од 17 до 21, а викендом од 9 до 13.

 12. Филмски и дијалошки програм „Амнезија”

  Плакат програма

  У оквиру програма у Музеју Подунавских Шваба 7. јула од 19 и 30 биће приказане пројекције филмова „Припадност” редитељке Тее Лукач и „Далеко од прошлости” редитељке Никол Фоелстерл.

© 2004—2022 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s