Gradski muzej Sombor

Svečani koncert Velikog narodnog orkestra

Poštovani posetioci i ljubitelji muzike,

Obaveštavamo Vas da će se koncert Velikog narodnog orkestra AKUD „Sonja Marinković” iz Novog Sada, održati u petak, 3. juna 2011. u 20 sati, u dvorištu Gradskog muzeja Sombor. U slučaju kiše, koncert se biti priređen u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor.

Gradski muzej Sombor organizuje ovaj svečani koncert u okviru letnjeg programa Gradskog muzeja Sombor, sa posebnim ugođajem izvođenja kompozicija u dvorišnom prostoru.

Ulaz je slobodan!

Veliki narodni orkestar AKUD „Sonja Marinković”

Veliki narodni orkestar započeo je sa radom pre nešto više od 40 godina, kada se okupilo nekoliko entuzijasta, zaljubljenika u muziku, započevši jedno divno druženje koje traje i danas. Pored klasičnih muzičkih instrumenata, povremeno se sviraju kompozicije i na tradicionalnim instrumentima. Na ovaj način stvaran je novi poseban zvuk, u specifičnoj simbiozi klasičnog i tradicionalnog, u vreme kada je to bilo nešto sasvim novo na ovim prostorima. Tako je pored frule, u ovom sazvučju učestvovalo još niz instrumenata: dudak, gajde, mađarska pastirska frula, tekeroland, gadulka, buzuki, balalajka, okarina, tambura samica, tapan, tarabuka, veliki tamburin, klasični tamburin, trijangl…

Facebook Twitter Google+ E-mail