Gradski muzej Sombor

Sa otvaranja „Ženske priče”

U Gradskom muzeju Sombor 7. marta otvorena je izložba „Ženska priča”, prva u nizu izložbi kojima će biti obeležena ova jubilarna godina — 130. godina muzejske delatnosti u Somboru.

Natalija Pavlović i Branimir Mašulović

Prisutnima se ispred Muzeja obratio direktor Branimir Mašulović, a izložbu je otvorila sekretarka Ministarstva kulture i informisanja R Srbije Natalija Pavlović. Svojim prisustvom ovaj događaj uveličali su Olivera Marković, viša savetnica i načelnica Odeljenja za zaštitu kulturnog nasleđa, mr Sanja Grujičić Cupać, savetnica iz oblasti muzejskog nasleđa, Santa Mole, direktorka Italijanske kooperacije u Srbiji, predstavnici Centralnog instituta za konzervaciju Beograd, na čelu sa konzervatorkom–savetnicom mr Vanjom Jovanović.

Sa otvaranja izložbe „Ženska priča”

Izložba je deo druge faze projekta „Slike đaka minhenske škole iz Gradskog muzeja Sombor — zaštita i očuvanje kulturnog nasleđa” rukovodioca projekta Zore Šipoš,istoričarke umetnosti, više kustoskinje Zavičajne zbirke likovnog odeljenja Gradskog muzeja Sombor. Projekat je realizovan u saradnji sa Centralnim Institutom za konzervaciju Beograd i Galerijom Matice srpske iz Novog Sada, a podržan od: Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Austrijskog kulturnog foruma, Ambasade Savezne Republike Nemačke, Italijanskog visokog instituta za konzervaciju i restauraciju — ISCR u Beogradu, Instituta za međunarodnu saradnju IFA, Holandske Vlade i grada Sombora.

Izložba će biti otvorena do 20. marta.

Facebook Twitter Google+ E-mail