Gradski muzej Sombor

Promovisana „Uspavanka za anđela”

Povodom prošlomesečne nedelje posvećene osobama sa invaliditetom u petak, 9. novembra, u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor održana je promocija pesničke zbirke „Uspavanka za anđela” autora Marka Ivančevića iz Novog Sada.

Čedomir Janičić sa autorom i gostima

Marko Ivančević rođen je 1983. godine u Novom Sadu. Po profesiji je medicinski tehničar. „Uspavanka za anđela” je autorova treća objavljena knjiga pesama. Objavio je još: „Tajni zapis srca ravnice” (Novi Sad, 2008) i „Kolo zlatnih niti” (Novi Sad, 2010). U svojim pesmama piše o ljubavi, vojvođanskoj ravnici i njenim varošicama, o prijateljstvu, medicinskim sestrama, o nebu… Njegova poezija, i kada je šaljiva i kada je ozbiljna i setna, poezija je ljubavi prema čoveku i prema životu.

Zlatko Ribarić i Akustik bend

Program promocije pozdravio je Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine „Suncokret”. Domaćin promocije bio je Čedomir Janičić, viši kustos Gradskog muzeja Sombor. Program večeri vodio je Željko Kanurić, pesnik iz Sombora, a veče su svojim učešćem uveličali: gošća promocije Tanja Petrović, pesnikinja iz Novog Sada, Olja Petrović, flautiskinja iz Novog Sada i Akustik bend na čelu sa vokalnim solistom Zlatkom Ribarićem iz Sombora. Posle promocije upriličeno je prijatno druženje sa umetnicima koji su svakom posetiocu uz posvetu poklanili po knjigu, a Zlatko Ribarić darovao je prisutnima svoj CD „Od grada do grada”.

Facebook Twitter Google+ E-mail