Gradski muzej Sombor

Program za novembar 2011.

Poštovani prijatelji muzeja, saradnici, kolege i zainteresovani posetioci,

Redovne muzejske aktivnosti u toku prethodnog perioda usmerene ka konzervaciji muzejskih eksponata, sređivanju depoa i vođenja dokumentacije, kustose su opredelile više za povučeni rad daleko od očiju posetilaca. Nakon intenzivnog perioda priprema, pozivamo Vas da posetite naše izložbe, koncerte i druge programe koje smo pripremili u novembru i decembru 2011. godine. Deo muzejskih aktivnosti navodimo u daljem tekstu.

Izložba „Batinska bitka od 11. do 27. novembra 1944. godine”

Autori izložbe su članovi i saradnici Društva ruskih sunarodnika „Luč” iz Novog Sada. Posetioci će na izložbi imati prilike da pogledaju dokumentarne fotografije načinjene tokom trajanja Batinske bitke iz Fonda Muzeja Vojvodine u Novom Sadu. Svi dokumentarni snimci i fotografije odabrane su od strane Društva „Luč” i obrađene u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu. U okviru izložbe posetioci će videti i film režisera iz Sankt Peterburga naziva „Batina — tako je bilo…”.

Izložba je otvorena od 11 do 15. novembra u izložbenim prostorijama u prizemlju (glavni ulaz Muzeja). Ulaz na izložbu je besplatan.

Svečani koncert Velikog narodnog orkestra AKUD „Sonja Marinković”

Koncert se održava u subotu, 12. novembra, u 20 sati, u Galerija savremene umetnosti (ulaz sa Trga Koste Trifkovića, preko puta Narodnog pozorišta). Program koncerta su izvorne narodne kompozicije sa šireg prostora Balkana.

Izložba fotografija „Prizori bliskosti”

Poseban značaj ove izložbe su kreativne osobenosti osoba sa intelektualnom ometenošću u vizuelnom dokumentovanju stvarnosti.

Izložba je otvorena od 15. novembra do 5. decembra.

Facebook Twitter Google+ E-mail