Gradski muzej Sombor

Prikupljanje pomoći umesto „Noći muzeja”

Odlažemo „Noć muzeja” do daljeg, i zajedno sa muzejima pomažemo građanima u nevolji.

Zbog vanredne situacije u kojoj se Srbija nalazi, manifestacija „Noć muzeja”, koja je po 11. put trebalo da se održi 17. maja širom Srbije, odlaže se do daljeg.

Novi datum kada će muzeji i institucije kulture širom zemlje otvoriti svoja vrata i prikazati sve na čemu se do sada vredno radilo biće naknadno saopšten, kada se stabilizuje i situacija u zemlji.

Noć muzeja poziva sve posetioce u Beogradu i Novom Sadu, da se pridruže akciji pomoći građanima u nevolji. U subotu, 17. maja, određeni muzeji u Beogradu i Novom Sadu će biti otvoreni, kako bismo svi zajedno pomogli građanima u nevolji.

U Beogradu će, od 18 do 21 sat, građani svoj doprinos moći da ostave u Etnografskom muzeju, Kolarčevj zadužbini, Pozorištu Boško Buha, Muzeju nauke i tehnike, Vojnom muzeju, Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Kući legata, Zepter muzeju, Muzeju grada Beograda — Konak kneginje Ljubice, Muzeju primenje umetnosti, Kulturnom centru Beograda, Turističkoj organizaciji Srbije, Istorijskom muzeju Srbije, Muzeju Crvene Zvezde, Republičkom hidrometeorološkom zavodu – Opservatoriji u Karađorđevom parku, Narodnoj biblioteci Srbije, Muzeju Nikole Tesle, Kući kralja Petra, Austrijskom kulturnom forumu — Ambasadi Austrije, Muzeju PTT–a.

Novosađani će svoj doprinos za pomoć ugroženim stanovnicima Srbije moći da ostave od 10 do 18 sati u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (Dunavska 37), Studiju M (RTV RNS, Ignjata Pavlasa 3), Turističkoj organizaciji grada Novog Sada (Jevrejska 10), Američkom kutku (Petra Drapšina 3) i poslovnici OTP banke (Bulevar Mihajla Pupina 6) kako bi Crveni krst grada Novog Sada ovu pomoć preuzeo.

Gradski muzej Sombor se takođe pridružuje ovoj akciji. Molimo sve zainteresovane koji su se spremili da nas posete u „Noći muzeja” da to učine u subotu, 17. maja, između 18 i 22 časa, kada ćemo primati humanitarnu pomoć  za postradale (flaše s vodom, konzerve hrane, ćebadi, sredstava za higijenu, obuće i garderobe…)

Unapred veliko hvala!

Facebook Twitter Google+ E-mail