Gradski muzej Sombor

Podrška radu Muzejskog društva Srbije

Gradski muzej Sombor želi da upozna širu i stručnu javnost sa tekućim pitanjima muzejske struke i da svojim učešćem doprinese stvaranju uslova za što uspešniji rad Muzeja. Uz predstavljanje rada Gradskog muzeja Sombor kroz tekuću 2012. godinu želimo da podržimo i rad MDS-a, Muzejskog društva Srbije. U daljim navodima približavamo Vam prioritete društva, a za sve ostale informacije pogledajte veb lokaciju Muzejskog društva Srbije.

Na Izbornoj skupštini Muzejskog društva Srbije (osnovanog 1962. godine i posle prekida ponovo pokrenutog 2001. godine), održanoj 7. oktobra 2011. godine u Gornjem Milanovcu, izabrano je novo rukovodstvo Društva. Za predsednika je izabran Čedomir Janičić, viši kustos istoričar umetnosti Gradskog muzeja Sombor, predsednik Sekcije istoričara umentosti Muzejskog društva Srbije.

Predsednik Muzejskog društva Srbije Čedomir Janičić

Na redovnoj Skupštini Društva održanoj 16. decembra 2011. godine u Narodnom muzeju u Beogradu, odlučeno je da će Društvo imati sledeće prioritete:

Muzejsko društvo Srbije sa novim rukovodstvom će se potruditi da svojim učešćem i stručnim kvalifikacijama pomogne stvaranju uslova za što uspešniji rad u okviru muzejske struke,ali i neophodnim radnjama u stvaranju nacionalne strategije u kulturi, posebno u oblasti zaštite kulturnog nasleđa.

Facebook Twitter Google+ E-mail