Gradski muzej Sombor

Otvorena izložba „Vodeni lavirint”

U četvrtak, 31. januara, u izložbenom prostoru Gradskog muzeja Sombor, otvorena je izložba fotografija „Vodeni lavirint”, čiju tematiku čine prizori biljnih i životinjskih vrsta iz Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje”.

Autor izložbe je Silard Kovač (Kovács Szilárd), profesionalni fotograf, umetnik i ljubitelj prirode, tako da je ovo jedna od retkih prilika da na jedan upečatljiv, umetnički način, otkrijemo skrivenu lepotu i jedinstvenu prirodnu harmoniju Gornjeg Podunavlja.

Fotografije izložbe „Vodeni lavirint”

Izložba je deo projekta „Obnova vlažnih staništa na području Mure, Drave i Dunava”, u okviru koga WWF — Svetski fond za prirodu, u saradnji sa JP „Vojvodinašume” i Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, kao i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, rade na revitalizaciji vlažnih livada i bara na lokalitetu Štrbac u Gornjem Podunavlju.

Otvaranje izložbe „Vodeni lavirint”

Prisutne je u ime Gradskog muzeja Sombor pozdravila Nevena Živadinović—Kusonić, vodič–animator kulturnih programa, a izložbu su otvorili Duška Dimović, direktorka programa WWF za Srbiju i Ognjen Ivošev, direktor JP „Vojvodinašume”. Publici se obratio i autor izložbe Silard Kovač.

Svi zainteresovani moći će da posete izložbu u periodu od 1. do 10. februara.

Facebook Twitter Google+ E-mail