Gradski muzej Sombor

Otvorena izložba „Šareni radovi”

U okviru saradnje sa ustanovama kulture u Somboru, a posebno kao podrška Prvom dečijem muzičkom festivalu „Šareni vokali”, nastala je izložba pod nazivom „Šareni radovi” koja je otvorena u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor 29. maja 2010. u 16 sati.

Šareni radovi

Izložbu „Šareni radovi” je otvorila Viktorija Lakatoš, koordinator igraonica za decu u Gradskom muzeju Sombor.

Izložba je bila jednodnevna u cilju promocije festivala. Za nekoliko sati izložbu je videlo oko 400 posetilaca, koji su mogli aktivno da učestvuju u crtanju nota. Izložbom „Šareni radovi” u okviru festivala „Šareni vokali” povezuju se deca različitih uzrasta, notama i muzejskim pričama nastalim u igraonicama u Gradskom muzeju Sombor i Biblioteci „Karlo Bijelicki”.

Šareni radovi

Želja nam je da kroz neformalan pristup muzejskim predmetima, igru i zabavu, podstičemo dečiju kreativnost, poštujući svako dete nudimo prva znanja o muzeju. Izložba je nastala kreativnim pristupom dečijim radovima nastalim u igraonicama u Gradskom muzeju Sombor i Biblioteci „Karlo Bijelicki”.

Na izložbi posetioci su imali jedinstvenu priliku da pročitaju pesme nastale u igraonicama biblioteke „Karlo Bijelicki” u Somboru.

Prvi stih jedne od pesama na šarenoj izložbi grupe „Šareni Leptirići”, autora Vanje Pavkov, Milice Đurić i Tamare Škorić:

Šarena pesma

Šareno cveće u polju buja,
dok šarena ptica nebom ljulja.
Ja se okrećem i gledam
taj lepi šareni svet.

Facebook Twitter Google+ E-mail