Gradski muzej Sombor

Otvorena izložba Dragana Rakića u Beogradu

U petak, 31. marta u 19 časova otvorena je retrospektivna izložba Dragana Rakića „Jedan, one, uno, ein — Umetnost, istraživanja, aktivizam 1989—2009” u beogradskoj Kući legata. Na otvaranju su govorili Filip Brusić Reno, direktor Kuće legata i Mileta Prodanović, profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, umetnik i pisac.

Otvaranje izložbe

Izložba je nakon Novog Sada i Sombora predstavljena i beogradskoj publici povezujući ova tri grada koja su bila od ključne važnosti za Rakićev život i umetnički rad.

Rakić je u Beogradu početkom osamdesetih, u tada veoma inspirativnoj klimi „novog talasa” koja je uticala i na vizuelne umetnosti, započeo svoj umetničko–istraživački rad, najpre razgovorima i učenjem, a potom i konkretnim delom koje ga je vrlo brzi ubrojalo u najperspektivnije umetnike njegove generacije

Otvaranje izložbe

Na stalnoj postavci Muzeja savremene umetnosti u Beogradu Sombor ima dva svoja predstavnika: Milana Konjovića i Dragana Rakića (kroz rad Asocijacije Apsolutno).

Izložbu zainteresovana publika može pogledati svakog dana izuzev ponedeljka u Kući legata, Knez Mihailova 46 u Beogradu, od 12 do 20 časova.

Facebook Twitter Google+ E-mail