Logo Gradski muzej Sombor

Otvaranje izložbe „Slike đaka minhenske škole”

Tuesday, 17. May 2011. at 12:01

Pozivamo Vas i Vaše prijatelje na otvaranje izložbe pod nazivom „Slike đaka minhenske škole iz zbirke Gradskog muzeja u Somboru”, u petak, 20. maja 2011. godine, sa početkom u 16 časova, u izložbenim prostorijama u prizemlju Gradskog muzeja (glavni ulaz).

Pozivnica

Izložba je deo programa Dana nemačke kulture u Somboru. Izložbu prati katalog i tekst na srpskom i nemačkom jeziku, koji govori o ovoj veoma značajnoj zbirci Gradskog muzeja Sombor i zaštiti kulturnog nasleđa.

Autor izložbe i kataloga je Zora Šipoš, viši kustos istoričar umetnosti, prevod teksta za katalog: Davorka Kopilović i Anne Tahirović iz IFA Instituta za odnose sa inostranstvom u Somboru.

Štampanje kataloga izložbe omogućeno je zahvaljujući Austrijskom kulturnom forumu u Beogradu, Ambasadi Savezne Republike Nemačke i Nemačkom udruženju „Gerhard” iz Sombora.

Izložba je deo višefaznog projekta Gradskog muzeja Sombor, koji se bavi zaštitom, konzervacijom i restauracijom i prezentacijom slika đaka minhenske škole iz Zavičajne zbirke likovnog odeljenja Gradskog muzeja Sombor.

Projekat podržavaju: Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Centralni institut za konzervaciju – CIK.

Izložba će biti otvorena za posetioce od 20. maja do kraja juna.

© 2004—2024 The Sombor City MuseumWeb design & development Tacit
s