logo Gradski muzej Sombor

Osma Noć muzeja donosi nesanicu i u Sombor

Subota, 16. april 2011. time_at 11:14

Tradicionalno, po osmi put, Noć muzeja donosi dobru zabavu, ne samo u prestonicu i veće gradove, već i sva ona mesta koja imaju sluha za drugačija, uzbudljiva i još uvek neotkrivena mesta za posetiti, stvari za videti i teme za istražiti. Umetničko–produkcijska grupa Noć muzeja, probudiće Srbiju u noći 14. maja i oživeti prostore muzeja, galerija i izložbenih prostora u čak 60 gradova. U noći 14. maja, od 18 pa sve do 2 sata iza ponoći, biće budni i u šetnji stanovnici, ali i posetioci Beograda, Novog Sada, Sombora, Niša, Šapca, Kragujevca, Subotice, Lazarevca, Bele Crkve, Valjeva, Vršca, Jagodine i brojnih drugih gradova.

Gradski muzej Sombor pripremio je program za svoju vernu publiku.

Edukativna igraonica „Potraga za muzejskim blagom” od 18 do 21 sat

Porodične grupe istraživača — deca koja su došla u Muzej sa roditeljima ili porodicom imaće priliku da uz animatore igraju muzejsku igru prilagođenu za Noć muzeja.

U muzejskoj igraonici „Potraga za muzejskim blagom” koja se igra u okviru edukativnog programa, polaznici nauče mnogo o samim predmetima koji su izloženi, o nameni i značaju izloženih eksponata, o njihovom širem društvenom i kulturnom kontekstu, o profesijama koje se vezuju za rad u muzeju.

Bal pod maskama „Recesija u modi” od 22 sata

Gradski muzej Sombor oživljava tradiciju somborskih balova dvadesetih i tridesetih godina XX veka. Sekcija „RavangradDance” GKUD-a „Ravangrad” iz Sombora, uz vodstvo Aleksandre Stanojević, provešće Vas kroz plesove u kreativnoj atmosferi i muziku iz tog perioda. Plesaće se u muzejskom dvorištu i prostoru prilagođenom za ritam kvik stepa, engleskog valcera, ča–ča–ča, sving varijante, rumbe…

Muškarac i žena iz dvadesetih godina XX veka

Pridružite se plesačima plesne škole, naučite korake kroz vreme. Otvorite stare škrinje, obucite čarlston haljinu, obujte Al Kapone cipele za šetnju do vašeg Muzeja.Prolaskom kroz vrata stalne postavke ušetajte u vreme naših baka, oslušnite muziku tog doba, svojim izgledom oživite Koko Šanel, Marlen Ditrih, Ala Kapona i druge ličnosti iz tog doba.

Zahvaljujemo Frizerskom studiju „Damir” na frizurama upriličenim u okviru kostima, Narodnom pozorištu Sombor na rekvizitima i haljinama za bal pod maskama i svim volonterima koji će učestvovati u ovom zanimljivom programu za Noć muzeja u Somboru.

„RavangradDance”

Očekujemo vas!

© 2004—2022 site_nameweb_design_&_development Tacit
s