Gradski muzej Sombor

Održana premijera filma o Lazi Kostiću

Održana je projekcija dokumentarno–igranog filma koji ima za cilj podsticanje znanja i edukacije iz oblasti muzejskog nasleđa na popularan i savremen način širem krugu posetilaca. Projekcija filma „Laza Kostić u Somboru” održana je premijerno poslednjeg dana izložbe „Zaostavština dr Laze Kostića iz Zavičajne zbirke Gradskog muzeja Sombor”, 31. oktobra 2015. godine. Film je realizovan u okviru istoimenog projekta.

Uvodna reč

Film „Laza Kostić u Somboru” u formi dokumentarca na zabavan način donosi priču o tome kako je Laza Kostić postao Somborac, dotičući se svih bitnih momenata iz njegovog burnog i bogatog života. U filmu igraju Ivan Đurić, Milovan Filipović, Strahinja Bojović, Milijana Makević i Ljiljana Tomić Markovinović, a scenario i režiju potpisuje Filip Markovinović.

Posetioci na projekciji

Unapređenje dostupnosti muzejskog sadržaja na popularan i savremen način putem projekcije filma i na stalnoj postavci za sve posetioce muzeja u okviru redovne posete muzeju biće upriličeno u narednom periodu. Život filma u postprodukciji kroz festivale i na elektronskim medijima i televiziji, kao i u muzeju, deo je budućnosti unapređenja muzeološke delatnosti Gradskog muzeja Sombor.

Facebook Twitter Google+ E-mail