Gradski muzej Sombor

Novo radno vreme od 1. februara

Poštovani prijatelji Muzeja,
Obaveštavamo Vas da od 1. februara 2015. Muzej radi svakim radnim danom (i ponedeljkom) od 9 do 18 sati, subotom od 9 do 13 sati, a nedeljom za najavljene grupe.

Posetioci Muzeja

Ulaznice za učenike, studente i penzionere su 50 dinara, a za odrasle 100 dinara. Besplatan ulaz u Muzej imaju deca mlađa od 7 godina, članovi Muzejskog društva Srbije (MDS), članovi IKOM-a, osobe sa posebnim potrebama i prijatelji Muzeja uz karticu. Za sve ljubitelje muzejske igre znanja „Potraga za muzejskim blagom” mape i kartice se nalaze na ulazu u Muzej.

Pored gostujućih izložbi u muzeju možete pogledati Stalnu postavku sa atraktivnim predmetima i novim ambijentima: salon Laze Kostića Ampir II stilu, somborski fijaker u ambijentu, kovačku i staračku radionicu); rimski bronzani šlem iz Sivca, izuzetno svedočanstvo prisustva rimske vojske na ovoj teritoriji ili najveću očuvanu zastavu u Vojvodini ribarskog ceha iz Apatina iz 19. veka. Potom prezentujemo jedinstveni sunčani sat, vredan kulturološki eksponat sa zanimljivim satirično-duhovitim natpisom na srpskom i mađarskom jeziku „Jedan ti je od ovih poslednјi!”, a koji svakodnevno upozorava na prolaznost vremena i života. Upoznajte i druge zbirke Gradskog muzeja Sombor, koje su izložene svojim reprezentativnim eksponatima: Arheološko odeljenje, Numizmatičko odeljenje, Etnološko odeljenje, Istorijsko odeljenje i Likovno odeljenje sa zavičajnom zbirkom i zbirkom primenjene umetnosti, Likovno odeljenje sa Galerijom savremene umetnosti i zbirkom Likovna jesen.

Stalna postavka

Izložba je praćena stručnim vođenjem za grupne posete (od 10 do 50 posetilaca), najavljene pozivom na telefon 025/422 -728.

Dobro došli u Gradski muzej Sombor!

Facebook Twitter Google+ E-mail