Gradski muzej Sombor

Nedelja muzeja u Srbiji

U okviru saradnje sa ustanovama kulture u Somboru, već drugu godinu za redom, Predškolska ustanova „Vera Gucunja” i Gradski muzej Sombor organizuju višednevne aktivne posete i igraonice dece predškolskog uzrasta. Kroz neformalan pristup muzejskim predmetima, kroz igru i zabavu i podsticanje i poštovanje dečijih različitosti, deca usvajaju i stiču prva znanja o muzeju. Mirjana Hajdin, pedagog i Nedeljka Živković, vaspitač iz PU „Vera Gucunja”, uz osmišljene aktivnosti i pripremljene sadržaje sa kustosima Milom Krstić–Krasuljaki Viktorijom Lakatoš, kao koordinatorima iz Gradskog muzeja, upoznaju decu sa eksponatima u Muzeju na način prilagođen uzrastu i prirodnoj radoznalosti dece.

Plakat „Nedelja muzeja u Srbiji”

Ove godine ovaj vid programa se uklapa u moto „Družimo se u muzeju”, ponovo pokrenute manifestacije Muzejskog društva Srbije pod nazivom „Nedelja muzeja u Srbiji”. Svi muzeji u Srbiji svojim aktivnostima i programima doprinose popularizaciji muzejske delatnosti i opredeljuju se za različite vidove saradnje sa muzejskom publikom.

Arheološka igraonica

U okviru posebnog programa, od 17. do 19. maja 2010. godine, ponovo organizujemo Dane arheološkog filma u terminima od 18.00 sati u prostorijama Gradskom muzeja Sombor.

Facebook Twitter Google+ E-mail