Gradski muzej Sombor

„Muzika u hodu”

Svi ljubiteljima muzike i poklonicima vokalnih grupa najavljujemo koncert Vokalne grupe „Musica Viva” za 30. avgust 2010. godine u 20 sati, ugodno šetanje muzikom u okviru „Muzike u hodu” u predivnom prostoru Galerije savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor (ulaz sa Trga Koste Trifkovića — preko puta Narodnog pozorišta).

Na programu su vizantijski napevi, dela starih majstora, St. St. Mokranjca, obrade narodnih pesama iz Makedonije, Dalmacije i sa Kosova, kao i pop i džez kompozicije.

Projekat „Muzika u hodu” je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Sombora.

Vokalna grupa „Musica Viva”

Vokalna grupa „Musica Viva” održala je mnogobrojne koncerte po gradovima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Makedonije. Na repertoaru ima dela duhovne i svetovne muzike raznih epoha i stilova: vizantijske napeve, renesansne majstore, obrade narodnih pesama, popa i gospela, kao i kompozicije savremenih autora. Suština rada Muzičkog društva uvek je bila usmerena na zadovoljavanje potreba dece i mladih da na aktivan i oplemenjujući način ispune svoje slobodno vreme, otkrivajući pritom svo bogatstvo i lepotu muzike.

Osnivač, dirigent i umetnički voditelj Društva je Marita Topić.

Vokalnu grupu „Musica Viva”2010. godine čine: Snežana Kusić, Sandra Bagi, Aleksandra Pletikosić, Tamara Dadić, Jelena Babić, Jovana Bakula, Jelena Pravdić, Božidarka Božić i Marita Topić.

Pozivamo cenjenu publiku iz Sombora i okoline na svečani koncert. Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Facebook Twitter Google+ E-mail