Gradski muzej Sombor

Koncert Velikog narodnog orkestra AKUD „Sonja Marinković”

Svečani koncert Velikog narodnog orkestra AKUD „Sonja Marinković” iz Novog Sada u dvorištu Gradskog muzeja Sombor održava se u subotu, 3. jula 2010. godine u 20 sati. Na programu su izvorne narodne kompozicije sa šireg prostora Balkana.

Veliki narodni orkestar AKUD „Sonja Marinković”

Koncert se organizuje u okviru letnjeg programa Gradskog muzeja, sa posebnim ugođajem izvođenja kompozicija u dvorišnom prostoru.

Pozivamo cenjenu publiku iz Sombora i okoline na svečani koncert. Ulaz je slobodan! U slučaju kiše koncert se odlaže za narednu priliku.

Veliki narodni orkestar započeo je sa radom pre nešto više od 40 godina, kada se okupilo nekoliko entuzijasta — zaljubljenika u muziku — započevši jedno divno druženje koje traje i danas. Pored klasičnih muzičkih instrumenata, povremeno se sviraju kompozicije i na tradicionalnim instrumentima. Na ovaj način stvaran je novi poseban zvuk, u specifičnoj simbiozi klasičnog i tradicionalnog, u vreme kada je to bilo nešto sasvim novo na ovim prostorima. Tako je, pored frule, u ovom sazvučju učestvovalo još niz instrumenata: dudak, gajde, mađarska pastirska frula, tekeroland, gadulka, buzuki, balalajka, okarina, tambura samica, tapan, tarabuka, veliki tamburin, klasični tamburin, triangl…

Facebook Twitter Google+ E-mail