Gradski muzej Sombor

Izložba radova sa konkursa za uređenje pozorišnog trga

Pozivamo Vas na otvaranje gostujuće izložbe radova učesnika konkursa za idejno urbanističko–arhitektonsko rešenje Trga Koste Trifkovića i ulice Pece Petrovića u Somboru. Svečano otvaranje izložbe u ponedeljak, 24. novembra 2014. sa početkom u 13 sati, u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor.

Pozivnica

Na nedavno završenom Konkursu za idejno urbanističko–arhitektonsko rešenje Trga Koste Trifkovića i ulice Pece Petrovića, učestvovalo je 6 autora/autorskih timova. Konkurs je raspisalo Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju Grada Sombora” Sombor, a investitor je Grad Sombor.  Zadatak konkursa je bilo programsko rešavanje šireg obuhvata prostora koji okružuje Trg Koste Trifkovića i ulicu Pece Petrovića kao i detaljnija urbanističko–arhitektonska razrada trga Koste Trifkovića i ulice Pece Petrovića sa uspostavljanjem kompaktne estetski funkcionalne veze sa okruženjem.

Trg sa pogledom na Galeriju

Izložba će biti otvorena od 24. novembra do 3. decembra. Tokom trajanja izložbe posetioci mogu doći do Galerije preko glavnog ulaza Muzeja. Ulaz na izložbu je besplatan.

Facebook Twitter Google+ E-mail