Gradski muzej Sombor

Izložba povodom 40 godina specijalne edukacije i rehabilitacije

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 27.marta 2014. u 18 sati, u izložbenim prostorijama u prizemlju Gradskog muzeja Sombor (Glavni ulaz). Na izložbi će biti predstavljen istorijat škole, kroz dokumenta i fotografije, dostignuća i priznanja, učila i pomoćna nastavna sredstva. Velik broj fotografija i dečijih likovnih radova ilustrovaće bogat istorijat povodom 40 godina specijalne edukacije i rehabilitacije u Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić” iz Sombora.

pozivnica za izložbu

Izložba će biti otvorena za posetioce od 28. marta do 4. aprila 2014. godine, u periodu od 8 do 13 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.

Reč više o školi

Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić” je kompleksan centar koji povezuje ranu detekciju i tretman, predškolsko, školsko vaspitanje i obrazovanje dece i omladine sa smetnjama i teškoćama u razvoju, specijalnu edukaciju, rehabilitaciju i radno angažovanje omladine i odraslih osoba sa smetnjama, teškoćama i invaliditetom, servisne usluge ustanove u vidu pružanja svih vrsta podrške i pomoći iz oblasti specijalne edukacije i rehabilitacije učenicima, nastavnicima, roditeljima i osobama sa invaliditetom iz šire sredine.

Oblasti rada u okviru škole i doma: Savetovalište za rani razvoj deteta; Predškolsko vaspitanje i obrazovanje; Osnovna škola; Srednja škola; Produženi boravak za učenike osnovne škole; Dom učenika škole; Obavezne vannastavne individualne aktivnosti; Dnevni boravak za lica sa smetnjama u razvoju; Pružanje dodatne podrške u obrazovanju; Kućna nastava.

Facebook Twitter Google+ E-mail