Gradski muzej Sombor

II međunarodna izložba slika malog formata

Nakon Horgoša i Bačke Topole, II međunarodna izložba slika malog formata dolazi u Gradski muzej Sombor. Izložbu će otvoriti Mile Tasić, likovni kritičar u petak, 22. oktobra 2010. godine u 18 časova, u izložbenim prostorijama u prizemlju Muzeja (glavni ulaz).

Na izložbi je predstavljeno 128 umetnika iz više zemalja Evrope i šire (Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Rumunija, Slovačka, Ukrajina, Švedska, Holandija, Novi Zeland). Ukupno je izloženo oko 500 radova, u slikarskim (akvarel, pastel, akril, ulje, tempera i kombinovane tehnike), crtačkim (pero i tuš, ugljen, olovke u boji) i grafičkim tehnikama (bakropis, bakrorez, monotipija, litografija, linorezi i digitalna grafika odnosno digitalna štampa).

Plamenko Čengić

Izložba je nastala u organizaciji Udruženja likovnih, primenjenih umetnika i dizajnera Subotice (ULUPUD). Pokrovitelji izložbe su: Grad Subotica, Pokrajinski sekretarijat za manjinska prava, Fondacija Sekereš Laslo iz Subotice i Fondacija NKA iz Budimpešte.

Izložba će biti otvorena od 22. oktobra do 3. novembra 2010. godine. Nakon Sombora izložba putuje u Adu, Temerin i Sentu.

Facebook Twitter Google+ E-mail