Gradski muzej Sombor

Dvokratno letnje radno vreme

U periodu najvećih vrućina tokom leta, od 7. jula do 31. avgusta, Gradski muzej Sombor radi za posetioce dvokratno, svakim radnim danom (i ponedeljkom) od 9 do 13 sati i predveče od 17 do 21 sat, subotom od 09 do 13 sati i nedeljom za najavljene grupe. Cena ulaznice za učenike, studente i penzionere je 50 dinara, za odrasle 100 dinara.

U ponudi su aktuelne izložbe u prizemlju i Stalna postavka sa atraktivnim predmetima i novim ambijentima, ponovno otvorena nakon rekonstrukcije povodom obeležavanja 130 godina postojanja Gradskog muzeja Sombor. Izložba je praćena stručnim vođenjem za grupne posete (od 10 do 50 posetilaca) najavljene pozivom na telefon 025/422–728.

Zavičajno odeljenje

Mnoštvo novih i zanimljivih eksponata sa preko 1000 muzejskih priča iz različitih perioda koji oslikavaju bogato nasleđe Sombora i čitavog zapadnobačkog regiona. Velik broj zbirki razvrstan je po odeljenjima: Arheloško odeljenje, Numizmatičko odeljenje, Etnološko odeljenje, Istorijsko odeljenje sa depandansom Muzeja Batinske bitke i Likovno odeljenje sa zavičajnom zbirkom i zbirkom primenjene umetnosti, Likovno odeljenje sa Galerijom savremene jugoslovenske umetnosti i zbirkom „Likovna jesen”.

Iz ponude izdvajamo:

Istorijsko odeljenje

Prava radost svakog deteta je igra sa drugarima i svojim najmilijima, а igra istraživanja u muzeju „Potraga za muzejskim blagom” izazov je za svakog istraživača. Igra je namenjena i svakoj odrasloj radoznaloj osobi koja voli da se igra.

Besplatan ulaz u Muzej imaju deca mlađa od 7 godina, članovi Muzejskog društva Srbije (MDS), članovi ICOM-a, osobe sa posebnim potrebama, prijatelji Muzeja uz karticu.

Facebook Twitter Google+ E-mail