Gradski muzej Sombor

Dve hiljade posetilaca u Noći muzeja

Gradski muzej Sombor posetilo je oko 2.000 posetilaca u Noći muzeja 2011. Naglašavamo da je verna publika imala priliku da učestvuje aktivno u Noći muzeja, tako što su se od 18 do 21 sat igrala deca sa roditeljima u edukativnoj igraonici „Potraga za muzejskim blagom”, prilagođenoj za Noć muzeja. Porodične grupe istraživača, deca koja su došla u Muzej sa porodicom, od najmlađeg uzrasta, pa sve do odraslih, igrala su uz prisustvo medija za ovu igru — kustosa i volontera.  Od 22 sata započeo je program koji je imao nameru oživljavanja tradicije somborskih balova dvadesetih i tridesetih godina XX veka, pod nazivom „Recesija u modi”.

Edukativna igraonica

Sekcija „RavangradDance” GKUD–a „Ravangrad” iz Sombora, pod vodstvom Aleksandre Stanojević i plesne parove, koji su plesali u muzejskom dvorištu i  prostoru prilagođenom za ritam i muziku s početka XX veka, uspeli su da privuku veliku pažnju publike različitih uzrasta i nestandardnih posetilaca.

Plesni parovi

Zahvaljujući frizurama Frizerskom studiju „Damir” i kostimima pozajmljenim iz Narodnog pozorišta Sombor, koje su kustosi nosili, uspeli smo da i svojim izgledom oživimo taj period. Bal pod maskama pratile su PPT prezentacije i, u skladu sa duhom i idejom Noći muzeja, držale pažnju publike sve do ranih jutarnjih sati.

Bal pod maskama

Zahvaljujemo svim učesnicima, volonterima, sponzorima, medijima i prijateljima Muzeja na realizaciji programa Noći muzeja 2011. Uživanje je bilo učestvovati i promovisati muzejsku aktivnost u okviru ove manifestacije.

Facebook Twitter Google+ E-mail