Gradski muzej Sombor

Deveta „Noć muzeja” u Somboru

Gradski muzej Sombor 19. maja po deveti put organizuje evropsku manifestaciju „Noć muzeja”. Termin održavanja je od 18 do 2 časa posle ponoći i u tom periodu program će se odvijati u više segmenata.

Za najmlađe predviđena je igra „U potrazi za muzejskim blagom” od 18 do 20 časova. Muzej će u ovoj noći pored stalne postavke ponuditi još jednu izložbu urađenu u saradnji sa Nacionalnom geografijom Srbija, a to je izložba fotografija, eminentnih svetskih fotografa koji rade za Nacionalnu geografiju, na temu „Svet životinja”.

Da bi naši posetioci uzeli učešće u ovoj manifestaciji, pozivamo ih da sa sobom prilikom dolaska na „Noć muzeja” ponesu svoje amaterske fotografije na istu temu da bi u toku trajanja manifestacije uradili izložbu u izložbi. Potrebno je na poleđini fotografije napisati ime autora i naziv fotografije kako bi se na licu mesta mogla uraditi legenda. Ove fotografije će biti izlagane u posebnoj prostoriji.

Sa početkom u 20, 21, 22, 23 i 24 sata biće projektovan film jednog od vrhunskih fotografa na temu životinjskog sveta polarnih oblasti, koju je za Nacionalnu geografiju radio ovaj autor.

Dobrodošli u „Noć muzeja”!

Facebook Twitter Google+ E-mail