Gradski muzej Sombor

Aktuelno u maju 2013.

Poštovani prijatelji muzeja,

Ove godine obeležavamo značajan jubilej 130 godina muzeološke delatnosti na prostoru Zapadnobačkog Okruga i želimo da Vam približimo muzejske aktivnosti i izložbe u skladu sa našim programima. Redovno očekujte obaveštenja o dešavanjima koja možete posetiti u Gradskom muzeju Sombor.

Dobrodošli u Gradski muzej Sombor!

Prednajava Noći muzeja 2013.

Ove godine u desetoj NM koja se održava u subotu, 18. maja od 18 do 2 sata posle ponoći, možete i dalje da se rado upoznate sa mnoštvom zanimljivih sadržaja. Izdvajamo veoma zanimljive fotografije i dokumente, značke i razglednice Sokolskog društva Sombor. Takođe, vredne eksponate možete videti i na aktuelnoj Stalnoj postavci.

Detalj sa izložbe o Sokolskom društvu Sombor

Ulaz je besplatan na sve programe tokom NM u Gradskom muzeju Sombor.

U okviru muzičkog programa tokom Noći muzeja uživaćete u zvuku gitare, a u 20 i 30 u dvorištu muzeja promovisaćemo knjigu Nikole Maširevića Pinge „Bobika — iz dnevnika jednog đaka”.

Aktuelne izložbe u Gradskom muzeju Sombor

Tragom prohujalog doba (Sokolsko društvo Sombor)

Tematska izložba istorijskog odeljenja u izložbenim prostorijama u prizemlju (glavni ulaz), čiji su autori:

Izložba je otvorena od 28. marta, a poslednja mogućnost da je pogledate je u Noći muzeja 18. maja.

Arheološko odeljenje — srednji vek i numizmatika

Stalna postavka

Stalna postavka Gradskog muzeja Sombor je izložba kompleksnog tipa koja prezentuje najkarakterističnije delove zbirki Gradskog muzeja Sombor prateći doprinose i postignuća moderne muzeologije. Obaveštavamo Vas da je možete pogledati tokom cele godine, na prvom spratu Muzeja.

Facebook Twitter Google+ E-mail