Gradski muzej Sombor

U susret muzeju u Kuli

Izložba Gradskog muzeja Sombor povodom formiranja Muzejske zbirke Narodne biblioteke Kula biće održana od 8. do 31. maja 2021. godine u Kuli.

Detalj s izložbe

Gradski muzej Sombor je prihvatio izazov da, ko regionalni muzej ove oblasti, pomogne formiranje Muzejske zbirke Narodne biblioteke Kula. Jedan od koraka u ovom pravcu je i izložba „U susret muzeju” koja ima za cilj da ilustrativno prikaže kulturno nasleđe opštine Kula, u manjem obimu, prilagođeno izložbenom prostoru i u meri koju su dozvolili predmeti obrađeni do polovine novembra prošle godine.

Detalj s izložbe

Dugujemo veliku zahvalnost svima koji su poklonili predmete budućoj Muzejskoj zbirci, onima koji su ustupili predmete za ovu izložbu i domaćinima izložbe Kulturnom centru Kula. Nadamo se nastavku saradnje sa Opštinom Kula, Narodnom bibliotekom Kula, kao i što skorijem zvaničnom formiranju Muzejske zbirke pri ovoj instituciji.

„Muzeji za 10” 2021.

Obaveštavamo vas o programu Gradskog muzeja Sombor u okviru manifestacije „Muzeji za 10”. Manifestacija traje od 12. do 18. maja 2021. godine.

Plakat

Izložba stripa Miodraga Mikice Ivanovića

Otvaranje izložbe stripa Miodraga Mikice Ivanovića u petak, 14. maja, sa početkom u 18 časova, u okviru programa „Šestog Somborskog internacionalnog festivala stripa i fantastike” koju organizuju Klub ljubitelja stripova Sombor i Udruženje „Centar PEB” Sombor. Od strane Grada Sombora festival je podržan jer je prepoznat kao „manifestacija od značaja za grad”.

Pozivnica

Evropska noć muzeja

U okviru „Evropske noći muzeja” posetioci će u subotu, 15. maja, od 17 do 22 časa, moći da obiđu stalnu postavku i aktuelnu izložbu stripa Miodraga Mikice Ivanovića.

Miodrag Mikica Ivanović

Radno vreme Gradskog muzeja Sombor tokom manifestacije je radnim danima od 8 do 19 časova, a u subotu od 17 do 22 časa. Ulaz tokom manifestacije je besplatan. Dobro došli!