Gradski muzej Sombor

54. klupska izložba „Rade Krstića”

U petak, 21. decembra, u izložbenom prostoru Gradskog muzeja Sombor otvorena je 54. klupska izložba Foto kino video kluba „Rada Krstić” Sombor i Samostalna izložba Ilfohrom fotografija u boji „Boje iskona” Miroslava Predojevića.

Za Klupsku izložbu odabrano je 136 fotografija od 66 autora. Selektor izložbe bio je Miroslav Predojević.

Miroslav Predojević (Čačak, 1955) od 1978. se bavi autorskom fotografijom. Učestvovao je na preko 300 kolektivnih fotografskih i likovnih izložbi u zemlji i inostranstvu, dobitnik je više nagrada i priznanja. Zvanje majstor fotografije dobio je od jugoslovenskog saveza, član je ULUPUDS-a, predsednik Umetničkog saveta Foto–saveza Srbije. Živi i radi u Beogradu.

Samostalnu izložbu Miroslava Predojevića čine 22 uramljene fotografije realizovane Ilfohrom postupkom izrade fotografija u boji od dijapozitiva u boji.

Nastale fotografije bi se mogle tretirati kao isečci iz prirode, odnosno njeni citati, ili još bolje ekstrati koji ne pripadaju našem vremenu, niti savremenom čoveku, već prošlosti i njenoj iskonskoj moći. Ovako izdvojeni motivi se kristalizuju u našoj vesti posle dužeg posmatranja, što doprinosi utiskivanju u našu osećajnost i povratno nas na nov način približavaju prirodi.

Miroslav Predojević

Facebook Twitter Google+ E-mail