Лого Градски музеј Сомбор

Посете

Посетите једини комплексни музеј у западнобачком региону са око хиљаду музејских експоната изложених на сталној поставци.

Како доћи до нас?

Музеј се налази на централном простору Трга Републике, у оквиру језгра града са јединственом целином у којој је осликан један културно–историјски и урбанистичко–архитектонски амбијент од XVIII века до данас.

Зграда Градског музеја Сомбор

Икона паркинга До Музеја можете стићи сопственим или градским превозом. Аутобуско стајалиште је испред Музеја. Школски аутобуси могу користити стајалиште. Ауто можете паркирати у непосредној близини Музеја, у улици Раде Кончара. Уколико сте дошли бициклом можете га паркирати у дворишту Музеја. На 50 метара удаљености од главног улаза налази се градски фијакер плац (стајалиште).

Службени улаз

Градски музеј Сомбор има главни улаз за посетиоце и запослене са Трга Републике (велика стилска бела дрвена капија).

Улаз из Галерије

Градски музеј Сомбор има улаз са Трга Косте Трифковића у Галерију савремене уметности. Овај улаз се отвара по потреби, у случају концерта, промоције књиге, изложбе или неке друге манифестације, иначе је затворен.

Заказивање групних посета

Групне посете (од 10 до 50 посетилаца) је потребно унапред најавити позивом на телефон +381 (0)25 422728. У бољем упознавању Градског музеја Сомбор и изложених експоната може Вам помоћи водич или кустос. Стручно тумачење обично траје 45 до 60 минута и прилагођено је старосним категоријама и интересовањима посетилаца.

Школске посете

Дођите, упознајте и истражите Сталну поставку Градског музеја Сомбор. У томе Вам могу помоћи кустоси и водичи музеја који ће причу прилагодити Вашим потребама.  Најавите своју посету позивом на телефон +381 (0)25 422728.

Обавештење за наставнике и ученике

Икона обавештења Молимо Вас да у случају кашњења или отказивања доласка обавестите Музеј. Није дозвољено уношење хране и пића на изложбу. Наставници су обавезни да воде рачуна о дисциплини и понашању ученика. Пре почетка обиласка изложбе, ученици могу да оставе торбе у пријемном ходнику Музеја.

Приступачност

Икона приступачности Простор Галерије савремене уметности је приступачан за кориснике инвалидских колица. Изложбени простори у приземним деловима зграде су доступни за посетиоце у инвалидским колицима преко рампи које се постављају на улазима према потреби. Музеј организује програме за особе са инвалидитетом. Упит за посету на телефон +381 (0)25 422728.

Музејска билетарница

Када уђете у Градски музеј Сомбор на главни улаз, одмах на трећем кораку са леве стране наићи ћете на музејску билетарницу. Куповином музејске карте можете погледати сталну поставку и актуелну гостујућу изложбу. Бесплатни програми и улаз у Музеј су током манифестације „Ноћ музеја”, Дечије недеље или неког другог посебно назначеног програма.

Цена улазница

Икона улазницаУлазнице за ученике, студенте и пензионере су 150 динара, а за остале посетиоце 200 динара. Бесплатан улаз у Музеј имају деца млађа од 7 година, чланови Музејског друштва Србије (МДС), чланови ИЦОМ–а, особе са инвалидитетом, деца без родитељског старања, пријатељи Музеја уз картицу.

У оквиру билетарнице можете погледати и купити музејска издања, каталоге изложби и стручне публикације и неколико типова разгледница, по веома повољним ценама.

Издајемо профактуре и примамо ваучере  за обилазак и вођење у Музеју. У случају да Вам је потребна ова врста услуге контактирајте Соњу Петреш на телефон +381 (0)25 422728, уз навођење: назива фирме, адресе, ПИБ–а, броја посетилаца и броја факса односно адресе е–поште.

Динарски текући рачун
840-95668-50
Сврха плаћања
Уплата за улазнице

Музејски бонтон

Приликом посете музеју или галерији посетиоци имају прилику да погледају различите изложбе, послушају концерте, промоције књига и друге музејске програме. Уколико се посетиоци лепо понашају сви се осећају пријатно у том амбијенту. Посетиоци својим лепим понашањем и поштовањем музејског бонтона поштују једни друге и доприносе угодном доживљају, а њихово лепо понашање говори о њиховом нивоу културе опхођења. Уопште у друштву постоје одређена правила лепог понашања, посебно је у музеју потребно да будемо лепо васпитани.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s