Лого Градски музеј Сомбор

Радионице

Ликовне радионице

Радионица „Изабери предмет који ти се свиђа” настала је у сарадњи са Данијелом Першићем, едукатором Уметничког студија Сомбор. Чланови Уметничког студија Сомбор, деца различитих узраста, цртају изабрани предмет са сталне поставке или тематске изложбе. Ова радионица се одржава једном годишње, а започета је 2012. године. Током „Ноћи музеја”, 2016. године, приређена је изложба ових радова у Савременој галерији уметности.

Радионице за одрасле

Курс веза проистекао је из музејске изложбе „Прича о пешкиру”. Организован је као вишемесечни курс на коме се уче разне технике веза. Едукатори веза су Славица Васовић, Ана Илић и Љиљана Златар.

Обука труковања

Ученици Средње школе „Свети Сава“, смер техничар дизајна одеће I и III године учествовали су на обуци труковања заједно са професорима Сашом Пејчићем, Тијаном Мијатовић и Горданом Николић. Обука је поткована причом о везу из збирке пешкира и збирке трукерских калупа етнолошког одељења. Иструкован материјал ће се употребити у наредном периоду за обуку веза и осликавање текстила. Радионицу су водили: Невена Живадиновић Кусонић, кустос педагог и Синиша Јосић, музејски водич. Након обуке ученици су се кроз игру меморије упознали са  сталном поставком етнолошког одељења.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s