Лого Градски музеј Сомбор

Потрага за музејским благом

Плакат едукативне играонице

Јединствена музејска игра Потрага за музејским благом намењена је деци старијег предшколског и млађег основношколског узраста. Игра се уз пратњу васпитача или родитеља и разликује се од свих до сада познатих игара за децу. Осмишљена је пре више од десет година, а досада су је играла многа деца и одрасли који су посетили наш Музеј. Министарство културе Републике Србије подржало је пројекат 2010. године.

Права радост сваког детета је игра са другарима и са својим најмилијима, а игра истраживања у музеју Потрага за музејским благом изазов је за сваког истраживача. Игрица је намењена и свакој одраслој радозналој особи која воли да се игра.

Информације

Икона информације Потражите мапу и картице на улазу у Музеј. Најавите посету и резервишите термин за игру.

У древном времену живело се на један посве другачији начин. Упознајући музејско благо, открићете старе предмете који уз истраживање кустоса причају занимљиве приче из тог времена.

Овом музејском игром пловимо у свет маште, који нас за тренутак води у причу креирану налик на прошла времена. За сваког истраживача прошлост је упакована у кутији са музејским благом, картицама, мапом и правилима игре. Истраживањем изложбе Сталне поставке Градског музеја Сомбор открићете на нови начин културну баштину коју Градски музеј Сомбор проучава, излаже и чува.

© 2004—2024 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s