Лого Градски музеј Сомбор

Привремене изложбе

Трагом коњаника ратника — 200 година владавине Авара

Посетиоци имају прилику да виде прилагођену, односно редефинисану изложбу Градског музеја Бечеј са око 200 предмета. На изложби су представљени и интерпретирани обичаји сахрањивања покојника са личним предметима.

Нит снована 60 јесени

На изложби таписерија „Нит снована 60 јесени” из Збирке „Атељеа 61” из Петроварадина представљено је 26 радова уметника различитих генерација и поетика и део који се односи на историјат Атељеа.

Шапат долине Нила

Изложба представља староегипатску збирку Градског музеја Сомбор која је поклон Јаноша Фернбаха из 1899. године. Збирку чини 16 амулета, једна минијатурна статуа, ниска од 211 перли, козметичка посуда, посуда за шминку за очи и ушапти фигурина спорне аутентичности.

Буњевци из збирке Градског музеја Сомбор

Оригинални цртежи Миодрага Микице Ивановића

Изложба стрипа Миодрага Микице Ивановића реализована је у оквиру програма Шестог Сомборског интернационалног фестивала стрипа и фантастике коју организују Клуб љубитеља стрипова Сомбор и Удружење „Центар ПЕБ” Сомбор. Од стране Града Сомбора фестивал је подржан јер је препознат као „манифестација од значаја за град”.

Ватра, камен, земља — реконструкција процеса израде предмета и калупа из бронзаног доба

Пројекат је заснован на интердисциплинарној сарадњи археолога, занатлија/вајара, ливаца, конзерватора и етнолога те представља синтезу знања како би се што боље разумео феномен металургије из угла археологије.

Либерто

Изложба фотографија самосталног уметника фотографије Горана Кукића.

Трагови у 30 слика

Од кратког историјата сомборских Јевреја, изложба вас води од обичаја везаних за животни и годишњи циклус јеврејске културе све до јеврејских породица који су својим деловањем у култури, економском јачању града или деловању у многобројним удружењима оставиле траг у историји нашег града.

© 2004—2021 Градски музеј СомборВеб дизајн и програмирање Тацит
s