Logo Gradski muzej Sombor

Vesti

  1. Predstavljena knjiga dr Vinka Žganca

    Knjiga dr Vinka Žganca „Izvorne narodne pesme iz Sombora i okoline” predstavljena je 13. decembra. Na promociji su učestvovali dr Biljana Sikimić, naučni savetnik sa Balkanološkog instituta SANU i urednici monografije Nada Putica, Vesna Ivkov i Pavle Karabasil.

  2. Promocija knjige dr Vinka Žganca

    U petak, 13. decembra u 18 sati u Galeriji savremene umetnosti održaće se promocija knjige „Izvorne narodne pesme iz Sombora i okoline” dr Vinka Žganca

  3. Sa otvaranja izložbe „Nauka za muzeje”

    Uz prisustvo velikog broja stručne i zainteresovane javnosti 12. novembra je otvorena izložba „Nauka za muzeje: praistorija Sombora i okoline u svetlu novih bioarheoloških istraživanja”.

  4. Otvaranje izložbe „Nauka za muzeje”

    Otvaranje izložbe „Nauka za muzeje: praistorija Sombora i okoline u svetlu novih bioarheoloških istraživanja” održava se u utorak, 12. novembra, sa početkom u 18 časova.

  5. Uskoro nova izložba o praistoriji Sombora i okoline

    U periodu od 12. novembra do 14. decembra izložba „Nauka za muzeje: praistorija Sombora i okoline u svetlu novih bioarheoloških istraživanja”. Tokom trajanja izložbe održaće se radionice, u okviru kojih će deca analizirati ljudske i životinjske skelete i izrađivati keramičke posude, poput onih kakve su korišćene u praistoriji.

  6. Predstavljena zbirka nakita na Konferenciji NAOS 2.0

    Na međunarodnoj arheološkoj Konferenciji „Nakit ostaje NAOS 2.0” koja održana u Beogradu, 24. i 25. oktobra, među istraživačkim radovima iz pet zemalja u regionu, predstavljena je Srednjovekovna arheološka zbirka nakita Gradskog muzeja Sombor.

  7. Priča o peškiru

    Otvaranje izložbe „Priča o peškiru&rdquo biće održano 11. septembra u 18 časova. Tokom trajanja izložbe biće organizovane radionice o vezu.

  8. Predavanja i noćno posmatranje neba

    Predavanje o antičkim instrumentima do teleskopske ere „Kako su ljudi dohvatali nebo”, predavanje „Od logosa do mita — bronzani disk iz Nebre” i noćno posmatranje neba teleskopom u dvorištu Gradskog muzeja u ponedeljak, 5. avgusta, od 20 časova.

  9. Predstavljena radionica „Muzej u koferu”

    Nevena Živadinović Kusonić, kustos pedagog Gradskog muzeja, predstavila muzejsku radionicu „Muzej u koferu” u okviru okruglog stola „Kako sve možemo vaspitavati kulturom” na konferenciji „Vaspitavati kulturom: ka društvu u kome su vrednosti važne”.

  10. Koncert pevačkih grupa i izložba zlatoveza

    U okviru realizacije projekta GKUD–a „Ravangrad” Sombor „Pevačka radionica i radionica izrade oglavlјa Srba (Bačvana) starosedelaca”, 25. maja sa početkom u 20 časova održaće se koncert pevačkih grupa i izložba zlatoveza.

© 2004—2024 The Sombor City MuseumWeb design & development Tacit
s